Index Vakbarát Hírportál

Kirúgatta magát, hogy olasz szövetségi kapitány legyen

2018. május 14., hétfő 13:25

Április végén röppent fel a hír, hogy Roberto Mancini lehet az új olasz futballkapitány, a Sky pedig hétfőn kész tényként tálalta, hogy a 36-szoros korábbi válogatott váltja a Gian Piero Venturát a válogatott élén.

Mancini vasárnap állapodott meg az orosz Zenittel szerződésének idő előtti felbontásáról, igaz, a szezont még végigcsinálta a szentpétervári csapattal. A megállapodás értelmében közös megegyezéssel bontották fel a szerződést, és egyik fél sem fizet a másiknak kártérítést.

Az olasz válogatott nem lesz ott a nyári oroszországi világbajnokságon, így Mancini azonnal munkához láthat, ha bejelentik. Gian Piero Ventura novemberi kirúgása óta Luigi Di Biagio volt az átmeneti szövetségi kapitány, két meccsen ült a kispadon, Argentínától 2-0-ra kaptak ki, Angliával 1-1-es döntetlent játszottak márciusban.

Az olaszok legközelebb Szaúd-Arábiával játszanak május végén, majd a franciáknak segítenek a vb-felkészülésben, hogy még szintén a vb előtt a tornáról lemaradók szuperrangadóját vívják meg Hollandiával.

Rovatok