Index Vakbarát Hírportál

Szalai volt főnöke lett a Paris Saint-Germain edzője

2018. május 14., hétfő 18:47

A német Thomas Tuchelt nevezték ki a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé. A 44 éves szakember előzőleg két évig irányította a Borussia Dortmundot, amelytől tavaly májusban távozott. Előtte öt évig a Manz edzője volt, ahol három évig együtt dolgozott a Real Madrid B-csapatától kölcsönben érkező, majd leigazolt Szalai Ádámmal.

Tuchel érdekes választás a PSG részéről, hiszen az edző azzal szerzett nevet magának, hogy a vetálytársakánál szerényebb költségvetésből, ügyes igazolásokkal megerősített csapatokkal ér el erőn felüli eredményeket. A PSG-nél viszont a világ leggazdagabb klubjának élére került, ahol nem csinálnak titkot belőle, hogy egy BL-győzelem, de legalább döntőbe jutás nélkül kudarcnak számítana a szezon.

Tuchelnek eddig egy Német Kupa-győzelem a legnagyobb sikere, míg a PSG-t két éve irányító Unai Enery a mostani idényben minden sorozatot megnyert Franciaországban, a Bajnokok Ligájától azonban a nyolcaddöntőben búcsúzott. A klub honlapja szerint Tuchel két évre írt alá Párizsban.

Rovatok