Index Vakbarát Hírportál

A fehérorosz futball nagy napjai jönnek, Maradona aláírt

2018. május 16., szerda 09:14

Diego Maradona edzői karrierje meg sem közelíti aktív labdarúgói sikerességét. Játékosként világbajnok volt (1986), négy év múlva ezüstérmes.

2010-ben hazája válogatottját vezette a világbajnokságon, kevés sikerrel. Már a keret kijelölésekor furcsa lépéseket hozott (a BL-győztes Cambiasso és Zanetti kimaradt), és amikor meccselni kellett, akkor is érvényesítette egészen kivételes látásmódját. Jobbhátvédbe bal oldali középpályást rakott, Gutierrezt.

Volt még két csapata az arab világban (Al-Wasl és Fujairah, utóbbi másodosztályú), most azonban nem edzőként kapott állást, hanem sportigazgató lesz belőle.

A Dinamo Breszt hivatalos honlapján jelentette be az örömhírt. Négy képet is posztoltak, a pillanat ünnepélyességén csak kicsit ront, hogy Maradona egy fekete pólót vett fel hozzá, igaz a szponzora biztosan hálás neki. A hivatalos bejelentésre majd az Emirátusokban kerítenek sort

A Dinamóra ráfér a segítség, mert nyolcadik helyen áll hét forduló után, jelenleg is zajlik a bajnokság.

A magyar válogatott június hatodikán egyébként ebben a stadionban lép fel, Georges Leekens egyelőre még nem hirdetett keretet. Könnyen lehet, hogy Maradona megnézi a mieink meccsét is. 

A Budapesttől 773 kilométerre lévő Bresztről annyit még feltétlen érdemes tudni, hogy a városban nagyszerű sztéket lehet enni, Maradona valószínűleg gyakran megfordul majd a Jules Vernéről elnevezett étteremben.

Rovatok