Index Vakbarát Hírportál

Sok meccset nyert már a vécén a Bundesliga edzőtitánja

2018. május 16., szerda 10:53

Julian Nagelsmann, a Hoffenheim 30 éves edzője történelmi sikert ért el a klubbal, hiszen a harmadik helyre hozta be a szezon végén. Tavaly negyedikek voltak, a Liverpool elütötte őket a Bajnokok Ligájától, most azonban már nincs selejtező, biztosan ott lesznek a szeptemberi főtáblán.

Az edzőnek nincs futballmúltja, sőt a második helyen végző Schalke trénerének (Domenico Tedesco) sem, cserében ők ketten voltak az évfolyam legjobbjai a kölni főiskolán. A világbajnoki címvédő országban nincs emiatt hörgés, a régi nagyok nem puffognak, hanem elfogadják, megváltozott a futball, és a fiatalok jobban értik a jelenlegi játékot.

Nagelsmann-nal a Bild készített interjút, ebben elmondta, hogy természetesen szeretne majd egyszer nagy klub edzője lenni, de nem dőlt a kardjába, hogy idén nyáron még nem mehetett a Bayernhez. A 2021-ig szóló szerződésében azonban van egy pont, amelyik szerint jövőre ki kiszállhat belőle.

"Szeretnék olyan klubot irányítani, ahol meglesz az esélyem arra, hogy Bajnokok Ligáját nyerjek"

- ismerte be.

Az edző nagyon őszintén szokott nyilatkozni, ezúttal is azt tette, amikor arról kérdezték, hogy a taktikáról hol szokott elmélkedni, mikor jönnek a legjobb ötletei.

"A vécén. Mások viszik a telefonjukat, azon játszanak, újságokat olvasnak, én azt gondolom végig, mit kell tennünk majd az edzésen. Nyugalomban vagyok, és ekkor támadnak a legjobb taktikai ötleteim."

Utána azt kérdezték tőle, hogy felírja ezeket a vécépapírra? Mire mondta, hogy annyira friss még az agya, hogy nem felejti el, mit talált ki, és amikor már kijött, akkor is eszébe jut, és elég csak akkor felírnia. Elalvás előtt is jó ötletei vannak, amikor végigpörgeti magában a napot.

Az edzővel egyidős Szalai Ádám idén öt gólt lőtt a Hoffenheimben, a legfontosabbat, a Dortmundnak a hétvégén. 1-1 után ő vitte tovább csapatát.

Rovatok