Index Vakbarát Hírportál

Sírva hagyta el a pályát Payet, átkot emlegetnek

2018. május 17., csütörtök 10:06

Az Európa Liga szerdai döntőjének legnagyobb vesztese egész biztosan Dmitri Payet, a Marseille támadó középpályásának estéje annyira balszerencsésen alakult, hogy vannak, akik egyenesen a természet feletti erőket sejtik a háttérben.

Payet a Atlético Madrid ellen elvesztett mérkőzés 32. percében szenvedett izomsérülést, könnyek között hagyta el a pályát.

payet

A 2016-os Európa-bajnokság sztárja nemcsak a szerda esti mérkőzést siratta, a sérüléssel minimálisra csökkentek az esélyei, hogy bekerüljön a válogatott világbajnoki keretébe. A babonás szurkolók szerint sorsát részben magának köszönhette, mert

a meccs előtt megérintette a kupát. Köztudott, hogy ez hatalmas tabu, tapizni csak a lefújás után szabad.

Példának Gattusót (AC Milan 2005 BL), Timoscsukot (Bayern 2012 BL) és Giulyt (AS Monaco 2004 BL) szokták emlegetni, mint akik nem bírtak parancsolni a kezüknek, és lám, vereség lett a vége. 

Ennél valamivel valószínűbb magyarázat Payet balszerencséjére, hogy

már a mérkőzés előtt sem volt teljesen rendben, de a döntőt nem akarta kihagyni. 

Az estéje viszont ennél katasztrofálisabban nem is sikerülhetett volna. A meccs elején adott egy fantasztikus passzt, amit Germain bántóan elrontott, majd egy nagyon buta góllal hátrányba került a csapata. Nem sokkal utána megsérült, amitől az addig jól játszó Marseille összeomlott, és sima zakó lett a vége. A sérülés időzítése is gyilkos, a francia kapitány ugyanis csütörtökön hirdeti ki világbajnoki 23-as keretét, addig még egy rendes diagnózisra sincs idő, a lábadozásra pedig a felkészülés előtt szinte semmi.

Ennek ellenére Deschamps Payet nevét valószínűleg felolvassa majd, de hogy utazik-e, attól függ, mennyit kell kihagynia. A végleges keretet csak június 4-ig kell leadni a FIFA-nak, így a kapitány még bőven gondolkozhat.

Az Atlético Madrid–Marseille Európa Liga-döntőt 3-0-ra a spanyol csapat nyerte.

Rovatok