Index Vakbarát Hírportál

Ronaldo elismerte az adócsalást, 14 millió euróval menekülne a büntetéstől

2018. május 18., péntek 10:26

Cristiano Ronaldo lényegében először ismerte el, hogy adót csalt. Ügyvédjén keresztül tett hivatalos ajánlatot a spanyol kincstárnak, hogy 14 millió eurót hajlandó kifizetni, írja az El Mundo.

A spanyol adóhatóságok vádjai szerint Ronaldo 2011 és 2014 között négyszer sértette meg az adózási jogszabályokat azzal, hogy eltitkolta az imázsjogokhoz kapcsolódó bevételét, A Real Madrid futballistája viszont vitatta ezt, a bírósági meghallgatásán is azt mondta, hogy mindent megfizetett, amit meg kellett.

Ha Ronaldót a legsúlyosabb büntetéssel sújtanák, ki kellene fizetnie 14,7 millió eurós tartozását, plusz a nagyjából 100 millió eurós kártérítést, és még néhány hónapra börtönbe is kerülhetne. Ha nyerné a pert, még akkor is nagyjából 30 millió euró kifizetésére kötelezhetnék.

Ronaldo azonban most rövidre szeretné zárni az ügyet, és ügyvédjén, José Antonio Choclánon keresztül ajánlatot tett, 14 milliót, tehát nagyjából a vád által megjelölt összeget hajlandó kifizetni. Az ajánlat jobb, mint a korábban beadott 3,8 milliós, de még így is több mint tízmillióval kevesebb, mint amit az adóhatóság beszedne a büntetőkamatokkal együtt.

Hírek szerint Ronaldo a klubját is bevonná az ügyletbe, azt szeretné, ha a Real Madrid fizetné a tartozást.

Rovatok