Index Vakbarát Hírportál

Elúszhatott a bajnoki cím esélye a Fradinak

2018. május 19., szombat 21:23

Hárompontos előnnyel mehet az utolsó két fordulónak a Videoton a Ferencvárossal szemben, miután a Vidi 3-0-ra nyert a Vasas ellen, a Fradi viszont csak 1-1-es döntetlent játszott idegenben a Honvéddal az NB I. 31. fordulójában.

A Videoton könnyedén döntött a győzelemről, Scepovic góljával már az ötödik percben vezettek, majd Kovács és Tamás találataival biztosították be a meccset a délutáni találkozón. A Fradi így abban a tudatban lépett pályára Kispesten, hogy nyerniük kell, ha nem akarnak imádkozni az utolsó két fordulóban – a második félidő elején Blazic meg is szerezte az FTC-nek a vezetést, a 68. percben viszont Dibusz Dénes büntetőt hozott össze Lanzafame ellen, a tizenegyest pedig a sértett maga értékesítette.

A 93. percben kapott még egy nagy esélyt a Fradi, Batikot sodortál el fél méterrel a tizenhatoson kívül. Varga Roland ugyan átlőtte a sorfalon a szabadrúgást, de Gróf jól helyezkedett, és védte a váratlan helyről felbukkanó labdát.

A Fradi vezetőedzője, Thomas Doll nehezen viselte a hajrá perceit, valami rosszat mondhatott a játékvezetőnek, aki a 88. percben elküldte a németet a kispadról. Ha további eltiltást kap akciójáért Doll, még nehezebb helyzetben lehetnek a maradék két meccsükön.

Ezzel két fordulóval a szezon vége előtt a Videoton előnye három pont a második Ferencváros előtt, vagyis még egy döntetlen is belefér nekik a Honvéd és a Diósgyőr ellen a bajnoki címhez. A Fradi a Diósgyőr és a Balmazújváros ellen fejezi be a szezont.

Nagyot menekült viszont a kiesőzónától elmozduló Mezőkövest, amely 2-1-re nyert a Felcsút otthonában, és így feljött a nyolcadik helyre, 37 pontjukkal pedig már elég messze lehetnek a 31 pontos, utolsó Vasastól.

A 31. forduló eredményei

Rovatok