Index Vakbarát Hírportál

A világ leghűségesebb csapatkapitányával újra a Serie A-ban a csőd után a Parma

2018. május 19., szombat 08:31

Három évvel a 2015-ös csőd után már vissza is jutott az újjáalakult Parma a Serie A-ba, ezzel a lehető leggyorsabban visszatértek az élvonalba, hiszen a csődeljárás után a negyedosztályba sorolták vissza őket.

Az SSD Parma Calcio néven futó csapat péntek este 2-0-ra nyert a Spezia ellen a másodosztály utolsó fordulójába, így eldőlt, hogy a bajnok Empoli mellett ők jutnak fel biztosan a Seria B-ből. A Parma sikeréhez kellett az is, hogy a Frosinone otthon 2-2-es döntetlent játsszon a Foggiával.

A Parma feljutósztorija egyben a csapatkapitány Alessandro Lucarelli nagy története is, a júliusban 41. születésnapját ünneplő Parma-kapitány ugyanis a csőd idején megígérte, hogy visszajuttatja az élvonalba csapatát, nem hagyja el őket, és meg is tartotta az ígéretét.

Tavaly, amikor úgy nézett ki, nem sikerül a feljutás a harmadosztályból a Serie B-be, Lucarelli majdnem visszavonult, de az osztálylépéssel együtt maradt még egy szezonra. Az nagy kérdés, hogy 41 évesen a Serie A-ra is marad-e, vagy átengedi helyét a fiatalabbaknak. Lucarelli 31 évesen került a Parmához, de így is rekordot döntött a klubnál, hiszen övé a legtöbb bajnoki meccs a Parma történetében.

A harmadik feljutó helyről hat csapat dönt majd a rájátszásról, köztük van Balogh Norbert csapata, a Palermo is, illetve a Frosinone, a Venezia, a Bari, a Cittadella és a Perugia.

Rovatok