Index Vakbarát Hírportál

Mourinho azzal kritizálta a Chelsea-t, amivel őt szokták

2018. május 20., vasárnap 10:03

A Chelsea egy tizenegyessel verte a Manchester Unitedet az FA-kupa döntőjében. José Mourinho United-edző szerint természetesen az ellenfél nem érdemelte meg a győzelmet. Azzal osztotta ki az ellenfelet, amivel őt szokták. 

„Gratulálok nekik. Manchester United-menedzser vagyok, tisztelnem kell őket, nemcsak azért, mert a korábbi klubomról van szó, és az ellenfeleink voltak, de azt hiszem, mi érdemeltünk győzelmet. Mi voltunk a jobb csapat, de hát ilyen a futball." – idézte az edzőt a BBC.

„Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit írnának akkor, ha a csapatom úgy játszott volna, mint a Chelsea." – mondta Mourinhót, akit elég sokszor kritizáltak már védekező felfogású taktikája miatt.

Túl sokra a United sem ment az első félidőben, még kapura lövése sem volt. A meccs utolsó harmadában azonban nagy fölénybe került.

„Kicsit nehéz volt játszanunk Lukaku nélkül egy olyan csapat ellen, ami kilenc emberrel védekezik. A Chelsea nem hülye. Tudták, hogy Lukaku és Marouane Fellaini nélkül a csapatuknak nincs olyan erős jelenléte, tehát bepakoltak nyolc vagy kilenc játékost a tizenhatosra, és tudták ők dominálnak majd a direkt futballban. Minden vereség fáj, de azzal az érzéssel megyek haza, hogy mindent kiadtunk. Nem sajnálkozom."

Azt a Chelsea gólját szerző Eden Hazard is elismerte, hogy defenzíven játszottak, és tudja, hogy több gólt kell lőniük a jövőben, hogy meccseket nyerjenek. 

Rovatok