Index Vakbarát Hírportál

Hülyének néznek, becsapnak, ez van

2018. május 21., hétfő 20:44

A 41 éve Diósgyőr-drukker Fekete Zsuzsa és még néhány társa találkozhatott a DVTK tulajdonosával, Leisztinger Tamással. Le is írta, miket mondott el.

Leisztinger 1,8 milliárd forintot fektetett be saját vagyonából a klubba.

Kormányközeli vállalkozó nem érdeklődött, nem akarja rátenni senki a kezét az egyesületre, ő ugyanakkor örülne, ha lenne partnere a finanszírozásban. 

Az önkormányzattal feszült a viszonya, a stadionavatáson ezért nem kapott öt percet sem a klub.

11 ezres stadiont ésszerűbb lett volna építeni, mert könnyebben megtelik, de leszavazták. Miskolc lakossága harminc év alatt 54 ezerrel fogyott.

Amikor bekopognak hozzám a szakemberek, és azzal traktálnak, hogy ezt és ezt a külföldi játékost most és azonnal le kell igazolni, mert ez a focista tuti, hogy fantasztikus teljesítménnyel rukkol elő, akkor már tudom, mi van a dolog mögött.

Ismeri a technikát, amikor egy játékos 10 ezer eurót keres papíron, de csak 2 ezret kap kézhez, a többit pedig visszaosztja az edzőnek, a menedzsernek, a sportigazgatónak. „Nem zavarja, hogy hülyének nézik?” – szegezik a kérdést a tulajdonosnak. „Ez van” – feleli Leisztinger a kezét széttárva.

Milliós összegű nettó béreket visznek haza a futballisták, a magyarokat különösen jól megfizetik.

Bódog Tamást előbb el kellett volna küldenie. Két játékosnak kérte ki a véleményét, azután döntött.

A szakmai igazgatók kiválasztása nem volt szerencsés.

Reméli, hogy jövőre is az élvonalban játszanak, még ha nem is egyszerű a helyzet. Ha kiesnek, az legalább segíti a megtisztulást.

A Diósgyőr a hétvégén a Fradihoz megy, utána pedig a Videotont fogadja, vagyis a két éllovassal szemben kellene annyi pontot gyűjtenie, hogy elég legyen az NB I.-re.

Így néz ki a tabella vége:

Rovatok