Index Vakbarát Hírportál

Lehet, hogy nem hazudott az akadémiai sorrend

2018. május 29., kedd 10:19

A Debreceni VSC edzője, Herczeg András a hétvégi bajnoki után azt emelte ki, hogy nyolc helyi kötődésű, saját nevelésű játékos volt a kezdőben. 1-1-re végeztek a Puskás Akadémiával, amelyikben Spandler volt az egyetlen, akit Felcsúton palléroztak.

Amikor a belga Double Pass átvilágította a hazai utánpótlást 2014-ben, az jött ki, hogy ők a legjobbak. A felcsúti intézmény 50 százalékot kapott az auditon és a 9. helyre futott be holtversenyben.

Akkor Herczeg nem az élvonalbeli csapat kispadján volt, hanem ő felelt a nevelés koncepciójáért, neki kellett kialakítania.

Úgy tűnik, a DB sorrendjében volt valami, ha csak azt nézzük, hogy 8-1 volt az akadémisták aránya. Még ha Sallai vagy Kleinheisler külföldre is került, és Cipruson valamint Kazahsztánban lett bajnok.

A belga cég nem ment el, megmaradt a kapcsolata az MLSZ-szel, és újra lesz egy vizsgálat, ahol megnézik, mit fogadtak meg a tanácsokból, mennyit fejlődött egy-egy bázis. (Kíváncsian várjuk a frissített sorrendet.)

Ha a Loki az utolsó fordulóban legyőzi az Újpestet, akkor elindulhat az Európa Ligában, és a korábbi eredményei miatt kiemelt lenne az első körben, míg a Ferencváros és az Újpest már rögtön az első kanyarban nagyágyúkat kaphat.

Rovatok