Index Vakbarát Hírportál

Messi megkezdte a vb-felkészülést: mesterhármas

2018. május 30., szerda 09:07

Az argentin futballválogatott szerda hajnalban felkészülési meccsen 4-0-ra győzte le Haitit. A Buenos Aires-i meccsen Lionel Messi klasszikus mesterhármast ért el, még egy gólpasszt is adott, így mind a négy hazai gólban benne volt. A Barcelona csatára legutóbb a tavaly november 11-i, oroszok elleni barátságos meccsen játszott a válogatottban, gólt pedig tavaly októberben rúgott, akkor is hármat, Ecuadornak, azzal jutottak ki a vb-re.

Messi most a 17. percben kezdte, amikor a Giovani Lo Celso ellen megítélt büntetőt magabiztosan rúgta be. Az 58. percben megint Lo Celso és Messi volt a főszereplő. Előbbi fejelte kapura, utóbbi lőtte be a kipattanót.

A klasszikus mesterhármast a 66. percben érte el Messi, amikor a Dí Maria helyére beálló Cristian Pavón beadását helyezte be. Három perccel a gól után Messi Sergio Agüerónak adott még egy gólpasszt, így alakult ki a 4-0-s végeredmény.

A biztos győzelem ellenére Messi visszafogottan nyilatkozott: "Nem vagyunk esélyesek a vb-n, nehéz mérkőzések várnak ránk" - jelentette ki.

Az argentinok csapatkapitánya a 124. meccsét játszotta a válogatottban és eddig 64 gólig jutott. Ezzel megelőzte a 62 gólos brazil Ronaldót. Messinél többet csak Pelé (77) rúgott válogatott meccsen a dél-amerikai kontinens csapatai közül. Történt egy másik rekord is, Javier Mascherano a 143. meccsét játszotta, amellyel utolérte az eddigi rekordert, Javier Zanettit.

Az argentinok rövidesen az európai kontinensen, Barcelonában folytatják a felkészülést az oroszországi vb-re. Június 9-én Izrael ellen játszanak még egy felkészülési meccset, majd pontosan egy héttel később Izland ellen jön az első vb-meccs.

Felkészülési mérkőzések:

Argentína-Haiti 4-0 (1-0)

Peru-Skócia 2-0 (1-0)

Panama - Észak-Írország 0-0

Rovatok