Index Vakbarát Hírportál

Feleslegesen sajnáltatod magad a könnyeiddel

2018. május 31., csütörtök 19:09

Nehezen lépnek túl Németországban a Liverpool 3-1-es vereségével véget érő Bajnokok Ligája-döntőn. A 24 éves Loris Karius két súlyos hibájával maradtak alul az angolok, előbb Benzema lábára dobta a labdát 0-0-nál, majd 1-2-nél beejtette Bale távoli lövését.

Oliver Kahn már közvetlenül a meccs után azt nyilatkozta, nem emlékszik arra, hogy egy kapusnak ilyen brutális estéje legyen ilyen fontos mérkőzésen. „Az egész karrierjét elpusztíthatja, amit Kijevben nyújtott.”

Kahn önkritikus volt, a 2002-es vb-döntő elveszítését is felemlegette, amikor ő ejtette ki a brazil Rivaldo nem túl jól helyezett labdáját, így Ronaldo pár lépésről a kapuba passzolhatott. 

A volt kapusnál sokkal keményebben fogalmazott a klubbal 2005-ben BL-győztes Dieter Hamann. A Bild cikkének címe egyáltalán nem túlzás: leszámolt Kariusszal.

Hamann nem zárta a szívébe Jürgen Kloppot sem, mert érkezésekor úgy értékelt, a vesztes mentalitás költözött az Anfield Roadra. A Dortmundból érkező edző hétből egyetlen finálét nyert meg eddig, a Bayern elleni Német Kupát. Egyébként az Európa Ligában (Sevilla ellen) és a Ligakupában (City ellen) is alulmaradt.

Most még keményebb hangnemet ütött meg.

„A Liverpool-drukkerek mindent meg tudnak bocsátani, egy kivétellel. Azon nem lépnek túl, ha a teljesítmény nincs összhangban az egóval.

Te még nem értél el semmit, de már LK1 rendszámú autóval jársz a város utcáin.

Ronaldo ezt megteheti, mert neki már van öt BL-trófeája, egy Karius ezt nem engedheti meg magának. Szükségtelen volt, hogy sajnáltasd magad a szurkolók előtt a könnyeiddel, hogy a fájdalmadat kiterjeszd rájuk.”

A 2002-es vb-második német válogatottban is helyet kapó Hamann úgy gondolja, élete nagy esélyét kapta Karius egy akkora klubtól, mint a Liverpool, hogy Klopp közbenjárásával kinézte őt a Mainznál.

"Játszod az eszed, a nagymenőt, ehelyett több szerénységre és alázatra lenne szükséged"

- vitte be az utolsó ütést Hamann.

A teljes képhez annyi még feltétlenül hozzátartozik, hogy Hamann korábbi játékszenvedélyéről és alkoholizmusáról is nyíltan beszélt. Egyszer például 288 ezer fontot veszített egyetlen fogadással.

Kariusról sokat elárulnak a fotói, tetoválásai, amiket itt nézhet meg.

Rovatok