Index Vakbarát Hírportál

A Videoton most megtartja az aranyat nyerő edzőjét

2018. május 31., csütörtök 08:57

A hétvégén története harmadik bajnoki címét szerző Videoton, úgy látszik, most először megtartja azt az edzőt, akivel a csúcsig jutott. A szerb Marko Nikolic és a klub ugyanis jól halad a tárgyalásokkal - ezt az információt kaptuk. 

Mezey Györgynek 2011-ben mennie kellett, utóda a portugál Paulo Sousa lett. Az egy jó váltás, bár a BL-ben a Sturm Graz túl erősnek bizonyult, egy év múlva viszont a fehérváriak az EL csoportköréig jutottak, és még onnan is volt esélyük a továbblépésre.

A spanyol Joan Carrillo bajnoki aranya után Burcsa Győző klubigazgató úgy gondolta, hogy vele nem lehet semmit elérni a BL-ben, ezért Bernand Casoniban látta a megoldást. Ez a váltás nagyon rosszul sikerült, a francia edzőt gyorsan menesztették.

Casoni most Algériában dolgozik. Előtte beugrott a Lorient-hoz, az utolsó fordulóban azonban nem tudta legyőzni a Bordeaux-t, ezért búcsúzott a francia élvonaltól.

Carrillo a hatodik helyre hozta be jelenlegi csapatát, a Wisla Krakkót. Előtte a Hajduk Splitnél dolgozott.

Na, de vissza a Vidihez.

Nikolic elismerte, hogy a Partizan megkörnyékezte szezon közben, de maradni szeretne. Tavaly Szerbiában is bajnok volt a szakember, utána jött át Magyarországra, ezért nyilván kipróbálná, meddig jut a BL-ben. A fehérváriak kiemeltek lesznek, vagyis az első körben a szlovák és a szlovén bajnokot (Trnava és Ljubljana) leszámítva viszonylag könnyű riválisokkal kell számolnia.

Garancsi István tulajdonos épp a minap mondta, ha nem álmodnának a BL-ről nem foglalkozna a csapattal.

Rovatok