Index Vakbarát Hírportál

Visszajött a sírból Diósgyőr, öngólokkal esett ki a Balmaz

2018. június 2., szombat 19:02

19 órakor kezdődtek az utolsó magyar bajnokik. A Diósgyőr a 85. percben lőtt góllal nyert a bajnok Videoton ellen, így a Vasas és a Balmazújváros búcsúzott az élvonaltól. A Balmaz a Fradi ellen az utolsó percig küzdött, lesgólt is lőtt, Leandro pedig a gólvonalról mentett.

A magyar labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában még öt csapat izgulhatott, melyik folytathatja jövőre is az élvonalban.

A végeredmények:

Az alsóház végeredménye:

A balmazi edző, Horváth Ferenc már a meccs előtt kijelentette, nem fair, amit a Videoton csinál, hogy tartalékos csapattal befolyásolja a bentmaradás elleni küzdelmet. A csak.taccs.hu remek gyűjtése alapján könnyen tájékozódhattunk arról, kinek kellett izgulnia a 90 percek alatt, és ki nyugodhatott meg. 

Horváth arra utalt, hogy Marko Nikolic edző pihenőt adott jó néhány kulcsjátékosának. Elég volt a védelemre egy pillantást vetni: Bolla-Tóth-Mocsi-Tamás, ez a négyes lánc. A középpályán már rotált ilyen ütemben, de a csatársorba berakta Rétit.

Sokáig nem történt semmi, míg a DVTK a 64. percben jutott szöglethez, és a labda remekül csavarodott, Brkovic emelkedett magasra, és a bal kapufa mellé fejelte. Egy perccel később a diósgyőriek kapufát rúgtak, vagyis nem tudták gyorsan lezárni a meccset. 

Scepovic egyenlített, Makrai a 85. percben azonban belőtte élete legfontosabb gólját. Nagyon szép cselt csinált két védő között, és ahogy beért a tizenhatoson belülre, a jobb alsó sarokba gurított, jobban nem is lehetett volna helyezni. A csatárra Bódog nem számított, Fernando húzott egy merészet, és bejött.

A Videoton a 92. percben óriási kapufát lőtt, Pátkai tűzte rá 25 méterről, de úgy látszott, a sors azt szeretné, ha Miskolc nem maradna élvonalbeli csapat nélkül.

A Balmazt két öngól vitte lejjebb egy osztállyal

A Fradiban Thomas Doll a kapuban váltott, Holczer idén még nem védett. Georgijevic a center Böde helyett, Paintsil ott van a csapatban, a sok sérüléssel bajlódó Bőle is bekerült. Góllal köszönte ezt meg, éles szögből lőtt a hosszú felsőbe. Mivel előtte volt már egy öngól is, negyedóra után a Fradi 2-0-ra vezetett. Batarelo gyorsan szépített, Arabuli pedig a 28. percben egyenlített. (2-2)

Uzoma hihetetlen - kabaréba illő - öngóljával a félidő előtt ismét előnybe kerültek a zöld-fehérek. A hazai csapat egyenlített, a 70. percben Tamás a jó kapuba is bejuttatta a labdát.

A Balmaz mindent megpróbált, a 92. percben Leandro a gólvonalról fejelte ki a labdát, nem volt szerencséje az újoncnak. Nem ez volt azonban az utolsó esély, mert a 94. percben Rudolf Gergely lesről lőtt a kapuba. A visszajátszás a döntés helyességét igazolta.

A másik kieső a tavalyi bronzérmes

A Vasas összeállításában az volt a kuriózum, hogy a cseh védő, Vit Benes hazautazott - ezt már a szezon elején jelezte -, mert éppen szombaton van az esküvője.

A Honvéd az első félidőben egyértelműen közelebb állt a gólhoz, de csak kapufáig jutott. A fordulás után azonban Eppel megszerezte a vezetést. A 66. percben Lanzafame harcolt ki szabadrúgást 18 méterre a kaputól. Az olasz csatár tökéletesen rúgta el a sorfal felett, és a jobb felső sarokba.

Holender is lőtt még egyet, a Vasas szépíteni tudott, ám mindez csak arra volt jó, hogy góllal búcsúzzon az élvonaltól. 

Az egyaránt 44 pontos Honvéd és Debrecen azért harcolt, hogy melyikük lehet ott jövőre az Európa Ligában. Erre ez a meccs választ adott. A kispestiek a negyedik helyükkel lehet ott a nemzetközi porondon.

A Loki elbukott Újpesten, a lilák így a kupagyőzelem mellett egy bronzéremmel gazdagodhattak.

Az is kiderült, hogy az Európa Ligában három fővárosi csapat indulhat: Ferencváros, Újpest, Honvéd.

Az egyetlen meccs, ahol kevés volt a tét, a Felcsút-Paks. Pintér Attila azt emelte ki, hogy az elmúlt 8 évben nem volt jobb újonc az élvonalban saját csapatánál. Ezt 1-0-s sikerrel nyomatékosították.

A végeredmény:

    Pontazonosság esetén a több győzelem rangsorolt.

Rovatok