Index Vakbarát Hírportál

Autóbalesetet szenvedett a Telkibe tartó válogatott labdarúgó

2018. június 4., hétfő 07:56

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint sérülés miatt két kerettag végül nem csatlakozhatott a magyar labdarúgó-válogatott felkészüléséhez a Fehéroroszország elleni idegenbeli és az Ausztrália elleni hazai barátságos mérkőzésekre.

A ferencvárosi Nagy Dominik még szombaton a balmazújvárosi bajnoki mérkőzésen sérült meg, a Haladásban futballozó Predrag Bosnjak pedig a vasárnap – épp úton az összetartásra – szenvedett kisebb autóbalesetet.

A szerb (jugoszláv) születésű, egyszeres magyar válogatott védőnek nem esett komolyabb baja, mindössze a jobb térdét ütötte be erősebben. Azonban a Georges Leekens vezette stáb Bosnjakkal közösen mégis úgy döntött, hogy elővigyázatosságból inkább kihagyja a Fehéroroszország és az Ausztrália elleni mérkőzéseken.

"Nagyon sajnálom, hogy ilyen szerencsétlen helyzet adódott, hiszen nagyon kíváncsiak voltunk rá, hogy Predrag Bosnjak hogyan teljesít az edzéseken, illetve adott esetben a mérkőzéseken" – nyilatkozta az mlsz.hu-nak a szövetségi kapitány – "Mivel azonban nincs százszázalékos állapotban, ezért abban állapodtunk meg, hogy visszautazik a családjához. Ugyanakkor ha továbbra is ilyen jól teljesít, mint az utóbbi időszakban, akkor a jövőben is nyitva áll majd előtte a válogatott ajtaja.

Természetesen a második válogatott szereplésére lassan negyedik éve váró játékos is csalódottan nyilatkozott a meglehetősen balszerencsés helyzetről.

Annak természetesen örülök, hogy komolyabb bajom nem esett, ugyanakkor csalódott vagyok, hogy nem tudom megmutatni magam, és nem tudom segíteni a csapatot, pedig nagyon vártam, hogy megérkezzek a válogatotthoz és elkezdjük a felkészülést.

Bízom benne, hogy a jövőben lesz még alkalmam ezt bepótolni – mondta Predrag Bosnjak.

Az már korábban eldőlt, hogy az OTP Bank Liga utolsó fordulójában agyrázkódást szenvedő, ferencvárosi Nagy Dominik nem tud csatlakozni a kerethez, hiszen jelenleg is megfigyelés alatt tartják az Uzsoki utcai kórházban. Rajtuk kívül szerencsére más sérült  nincs  a keretben, melynek tagjai vasárnap este érkeztek meg Telkibe. Hétfőn délelőtt egyéni edzés, délután pedig már hagyományos tréning szerepel a csapat programjában.

Rovatok