Index Vakbarát Hírportál

Kirúgták a Fradi utánpótlásának szakmai igazgatóját

2018. június 5., kedd 18:42 | aznap frissítve

A Ferencváros honlapján megjelent rövid közlemény szerint a klub vezetősége felmondott a Fradi utánpótlását vezető Theo Schneidernek.

A Ferencvárosi Torna Club labdarúgó utánpótlás szakmai igazgatója, Theo Schneider 2015 januárjában csatlakozott a Fradihoz. A mai nappal az FTC Labdarúgó Zrt. felmentette a német szakembert a beosztása alól. Köszönjük Theo Schneidernek az eddig végzett munkáját!

A korábban a Borussia Dortmundnál dolgozó német szakember három és fél évig irányította a Ferencváros utánpótlását. Egyik legnevezetesebb tette, hogy ő "fedezte fel" Nagy Ádámot, azaz beszélte rá Thomas Dollt, hogy ne engedjék el az akkor a második csapatnál játszó, lejáró szerződésű, és úgy általában nem sokra tartott középpályást, hanem adjanak neki egy esélyt a első keretnél. Nagy válogatott játékossá nőtte ki magát, jelenleg az olasz első osztályú Bologna labdarúgója.

Schneider emellett arról is nevezetes, hogy alig másfél évvel a kinevezése után lecserélte az összes utánpótlásedzőt a Fradi korosztályos csapatainál.

Menesztése ugyanakkor nem számít akkora meglepetésnek, legfeljebb az időzítése miatt. A klub utánpótlás-csapatai általánosságban véve elég gyengén szerepeltek az idei bajnokságban. Különösen az U17-es korosztály szezonja sikerült csúfosra, ők az utolsó előtti, osztályozós helyen zártak, de az U16 sem szerepelt sokkal jobban, ők 8 csapat közül lettek hatodikok.

A legnagyobb baj a Fradi számára, hogy a versenykiírás szerint az U16 és U17 eredményeit közösen számolják, és a leggyengébb összesített eredményt elérő két klub esik ki, ráadásul viszik magukkal az U19-es korosztályt is.

Mindez azt jelenti, hogy az U17 kétmérkőzéses osztályozóján a Fradi U16-os, U17-es és U19-es csapata is kieshet az első osztályból.

Ami nyilván óriási blama lenne a kivételezett helyzetben lévő, agyontámogatott klub számára.

Főleg úgy, hogy az osztályozót az UTE ellen játsszák.

Rovatok