Index Vakbarát Hírportál

Yaya Touré rasszizmussal vádolja Guardiolát

2018. június 5., kedd 11:47

Súlyos állításokat tett Yaya Touré, a Manchester Citytől nyolc év után távozó középpályás a France Football magazinnak a City vezetőedzőjéről, Pep Guardioláról, akinek szerinte „gyakran van problémája az afrikai játékosokkal”. Az elefántcsontparti azt is hozzátette, hogy ha alaposan megvizsgálják Guardiola pályafutását, nem nehéz belátni, hogy ez mindenhol így volt vele, ő pedig szeretne végre leszámolni az edző mítoszával. „Egy idő után azt kérdeztem magamtól, hogy nem a bőrszínem-e az oka mindennek. Amikor rájöttem, hogy a mutatóim ugyanolyan jók vagy jobbak, mint a többieké, akkor megértettem, hogy nem a fizikai állapotomon múlnak a dolgok.

Ha egy nap végre öt afrikaival – nem honosítottakkal  áll fel, megígérem, hogy küldök neki egy tortát

mondta az interjúban Touré.

A Manchester City brit lapok megkeresésére nem reagált a nyilatkozatra.

Guardiola közben kapott egy kétmeccses eltiltást az UEFA-tól a Liverpool elleni BL-negyeddöntő miatt. A Manchester City-edzőt a félidőben állították ki a visszavágón, miután az egyik bírói döntést kritizálta. A két meccsből egyet mindenképp le kell töltenie a következő BL-szezonban, a másikat egy idényre felfüggesztették, ha nem kerül újra bajba, megússza egy meccsre szóló eltiltással.

A Liverpoolt a negyeddöntőkön és az elődöntőkön tapasztalt szurkolói rendbontások miatt összesen 30 ezer euróra büntette az UEFA.

Rovatok