Index Vakbarát Hírportál

Tiba István otthagyja a Balmazújvárost

2018. június 6., szerda 11:32 | aznap frissítve

Az NB I.-be tavaly a Kisvárda ellen feljutó Balmazújvárosnak nem sok hiányzott, hogy bent maradjon az első osztályban, de a Fradi ellen két öngólt is lőttek, ez pedig túl soknak bizonyult, búcsúztak az élvonaltól. Horváth Ferenc, a csapat edzője a meccs után indulatosan bírálta a bajnokság szabályait, a klubot vezető Tiba István pedig azt követően, hogy kedden a Digi Sport stúdiójában ment neki a magyar focivilágnak, szerdán elmondta, otthagyja a csapatot – írja a Csakfoci.hu.

Belefásultam abba a közegbe, ami körülveszi a magyar labdarúgást, sajnos nem egyenlőek a feltételek, ezt láthattuk a bajnokság utolsó fordulójában is

– mondta Tiba a lapnak, hozzátéve, hogy a személye miatt rengeteg támadás érte a csapatot, pedig ő csak egy egyszerű képviselő, aki szereti a sportot. 

A fideszes képviselő ezek hatására döntött úgy, hogy messze el kell mennie a profi sport világától, emellett pedig kiemelte, hogy nem a kiesés ténye, hanem annak körülményei miatt csalódott. Elmondta, ő is tudta, hogy hosszú távon nem tartható állapot, hogy egy önkormányzat tartson fenn egy élvonalbeli csapatot, éppen ezért keresett és talált is egy tőkeerős külföldi befektetőt, de a csapat közben kiesett, így ebből végül nem lesz semmi.

Tiba szavai alapján a csapatnál is komoly változások jöhetnek, hiszen amellett, hogy több meghatározó játékosnak lejár a szerződése, a másodosztályban nem játszhatnak légiósok, így ők is távoznak majd a csapattól. Horváth Ferenc vezetőedző ugyanakkor valószínűleg marad, egy év van hátra a szerződéséből, és nem jelezte, hogy elkívánkozna.

A légiósokkal kapcsolatos kijelentés egyébként elég érdekes, mert az NB II. versenykiírása szerint a csapatok az Európai Unió-beli és azzal azonos elbírálású focistákból bármennyit szerepeltethetnek, de az ezen a kategórián kívül eső játékosokból is lehet akár három is a pályán.

Tiba azt nem tudja, hogy mi lesz a csapat célja az NB II.-ben. Mint mondta, az új koncepció kialakítása már nem az ő feladata.

Rovatok