Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas lyukak a válogatottban, erre utalnak a számok

2018. június 10., vasárnap 11:47

A magyar labdarúgó-válogatott két felkészülési mérkőzést játszott a héten, a D-divízióban szereplő Fehéroroszország ellen idegenben 1-1-ig jutott, a vb-résztvevő Ausztrália ellen kikapott hazai pályán 2-1-re.

Az InStat hírleveléből kiderült, milyen értékeket mutattak a mieink az elmúlt két meccsen. A statisztikákkal foglalkozó cég pontozza a játékosokat, úgy állapítja meg az indexeket. Ebben jó sok minden más mellett a megnyert párharcokat, a jó és rossz passzokat tüntetik fel, utána jön ki egy érték.

Mindkét meccsen szerepet kapott a védelem bal oldalán Szabó János, aki az U20-as vb-bronzérmes csapat tagja is volt. Ő lett a leggyengébb láncszem a négyesből.

A két meccsen ő volt az egyetlen olyan védő, aki mindkétszer a csapat összátlaga alatt volt.

A breszti meccsen egyébként Szabó messze nem a leggyengébb magyar volt, mert Nagy Ádám 183-as pontszámot szerzett, Szalai Ádám pedig 181-ig jutott. Utóbbi nem meglepő, mert alig tudták játékba hozni. Szabónál a kinti meccsen az volt az ijesztő, hogy kétszer veszített saját térfelén labdát egy szerény képességű csapattal szemben.

A budapesti meccsen is két gyengébb játékos volt nála, Varga József (204) valamint Varga Roland (206).

Az is megállapítható, hogy az egyik legfontosabb pozícióban vagyis a középső középpályásnál (Nagy és Varga) láttunk szerény produkciót.

Varga az első meccsen gólt szerzett, az ausztrálok ellen nem volt igazán jó.

Sallai Rolandot sokan dicsérték az ausztrálok ellen, a 230-as mutatója azonban csak annyit erősített meg, hogy nem emelkedett ki a válogatottból.

Rovatok