Index Vakbarát Hírportál

A Fradi örök büntetési rekorddal zárt, a Felcsút egy fillért sem fizetett

2018. június 16., szombat 16:45 | aznap frissítve

A foci-info.hu összesítette az MLSZ Fegyelmi Bizottsága által az NB I.-es csapatokra kiszabott büntetések összesített statisztikáját. Az adatok alapján az élvonal fekete báránya a Ferencváros volt, a zöld-fehérek a bajnokság mindenkori történetében is rekordnagyságúnak számító büntetést gyűjtöttek az évben.

A Fradinak az év során 20 különbözű eljárás kapcsán összesen

19 500 000 forintot kellett befizetnie a kasszába

különböző rendezési hiányosságok és a szurkolóinak viselkedése miatt. Utóbbi kategóriában idén egy késelést is sikerült elkönyvelni, nem csoda, hogy megszaladt a számla.

A Fradira kimért a majd' húszmillió forint büntetés olyan sok, hogy két éve az egész mezőny nem fizetett ennyit. Akkor 16,25 millió volt a teljes számla.

Második helyen az Újpest FC végzett, ellenük 16 eljárás indult, és végül 9 750 000 forintot hagytak az MLSZ-nél. Tavaly még ők voltak az elsők, ám hiába gyűjtöttek közel másfélszer annyi büntetést, mint tavaly, idén esélyük sem volt a Fradival szemben.

A mezőny összteljesítménye nem azt mutatja, hogy érzékelhetően javulna a közrend a stadionokban. 

Az idén kiszabott 49,5 millió forintnyi büntetés több, mint amennyi az előző két szezonban volt összesen (24,9 millió + 16,25 millió forint).

Ami pedig a követendő példát illeti: figyelő szemeinket hova máshová is vethetnénk mint Felcsútra. Talán az organikus futballtemplom atmoszférája teszi, talán a szurkolók hiánya, esetleg a vigyázó szempár az elnöki páholyban, mindenesetre

a Felcsútot egyszer sem kellett a FEB-nek a szőnyeg szélére állítania, így értelemszerűen 0 forintot kellett befizetniük a kasszába.

Ez egyébként az előző két NB I.-es idényükben (2015-16, 2014-15) is így volt. Bár a legelső élvonalbeli szezonjukról nem találtunk statisztikát, de nem úgy emlékszünk, hogy akkoriban többet piróztak volna, különös tekintettel a faszerkezetes tetőre. 

Vagyis a Felcsútot jó eséllyel még soha nem büntették meg az NB I-ben.

Sajnos ez a tendencia leginkább csak rájuk jellemző, amúgy idén még a mezőny oly' eminens tagjait is bünteni kellett, mint a tavaly szűzen maradó Mezőkövesd (150 ezer Ft).

Rovatok