Index Vakbarát Hírportál

Az Arsenal leigazolta Čech utódját

2018. június 19., kedd 10:31

Az angol csapat szerdán megegyezett a Bayer Leverkusennel Bernd Leno átigazolásáról. A német kapusért 19,2 millió fontot fizetnek, amihez még 3 millió font is hozzájárulhat bizonyos feltételek teljesülése esetén (ez forintra átszámítva 7,1- 8,2 milliárd közti összeget jelent). Lenónak valószínűleg öt éves szerződést kínál a londoni csapat, de fizetéséről egyelőre nincsenek információk.

A 26 éves kapus tavaly még tagja volt a Konföderációs Kupát elnyerő válogatottnak, de Joachim Löw szűkebb vébé-keretéből már kiszorult

Unai Emery valószínűleg a kezdő csapatba igazolta Lenót, érkezése valószínűleg távozásra sarkallhatja majd az eddigi első számú portást, Petr Čech-et, akinek amúgy is csak egy éve van hátra szerződéséből. 

Az Arséne Wengert váltó spanyol edző az Arsenalnál szokatlan módon már az átigazolási szezon elején le akarja tudni a bevásárlást. Emery a védelembe - szerződésének lejártát követően, azaz ingyen - leigazolta már a svájci Stephan Lichtsteinert, és hamarosan érkezhet 25 millió fontért a Sampdoriából az uruguayi középpályás, Lucas Torreira, valamint 16 millió fontért a görög Sokratis Papastathopoulos a Borussia Dortmundból.

Viszont szinte biztos, hogy távozik az angol futball elmúlt tíz évének legnagyobb tehetsége, Jack Wilshere, aki sérülései miatt sem klubcsapatában, sem a válogatottban nem volt képes konzisztens formát nyújtani. Wilshere-t a különböző lapok a Milantól a Wolverhampton Wanderersig egy sor csapattal összeboronálták már (szóval akár még maradhat is).

(Guardian)

Rovatok