Index Vakbarát Hírportál

Luxemburgi ellenfelet kapott a Videoton a BL-ben

2018. június 19., kedd 12:20

Az UEFA kedden délben elkészítette a Bajnokok Ligája 2018/2019-es idénye első két selejtező körének a sorsolását. A magyar bajnok Videoton a luxemburgi F91 Dudelange csapatát kapta, az első meccset idegenben rendezik majd július 10-én, vagy 11-én. A visszavágó egy héttel később lesz.

A luxemburgi csapatot három helyi klub összevonásával alapították 1991-ben, a nevében a 91-es szám is erre utal. 2000 óta 14-szer nyerte már meg hazája bajnokságát. Mondhatni egyeduralkodó, az elmúlt hat évben ötször volt első.

Az európai kupákban már találkozott magyar csapattal, az 1995-ös KEK-ben a Ferencváros ellen kétszer 6-1-es vereséggel búcsúzott. Eddig négyszer sikerült továbbjutni, ebből a 2012/13-as BL-selejtező a legemlékezetesebb, amikor a san marino-i Tre Penne kiverése után az osztrák RB Salzburgon is túljutott. 

Bár a kerete még sokat változhat, a legutóbbi nagyon színes volt. Hazai játékosok mellett bosnyák, német, belga, portugál, marokkói, kongói, angolai, bolgár, ghánai, francia és lett futballista is szerepet kapott. 

Jelenleg a védő Kevin Malget, a középpályás Daniel Sinani és a csatár David Turpel szerepel a luxemburgi válogatottban.

A BL-selejtező első körének párosításai:

Rovatok