Index Vakbarát Hírportál

Leekens még a kirúgása napján is érezte a bizalmat

2018. június 20., szerda 17:46 | aznap frissítve

A Magyar Labdarúgó Szövetség kedden délután elköszönt a válogatott szűk 8 hónapja kinevezett kapitányától, Georges Leekenstől. A döntést nem kellett különösebben megmagyarázni, az edző irányításával lejátszott négy felkészülési mérkőzés tragikus játékot és borzasztó eredményeket hozott. A szurkolók tüntettek, a játékosok kommunikációs nehézségekről panaszkodtak, csak egyvalaki volt maradéktalanul elégedett a kapitány teljesítményével: saját maga.

Miközben Magyarországon már hétfőn is egyre-másra jelentek meg a cikkek Leekens elkerülheteten távozásáról, a szakember a belga sportsajtóban még kirúgása napjának reggelén is határozottan cáfolta a róla szóló híreket.

Leekens azt nyilatkozta a belga újságíróknak, hogy a hírekből semmi sem igaz.

"Július 8-án újra munkába állok, készülünk a szeptemberben kezdődő Nemzetek Ligájára."

A szakember azt is elmagyarázta, hogy miért kezdtek a távozásáról pletykálni egyes médiumok.

"A sztori, hogy ki fognak rúgni, internetes újságokból származik. Azt követően kezdték  el terjeszteni, hogy egy játékosügynököt kidobtam a csapat szállásáról, ahol semmi keresnivalója nem volt."

Információink szerint az eset Telkiben történt, ahol a templomban tett közös látogatásról visszatérve a kapitány Vladan Filipovicsba botlott a hotelben. Leekens nagyon felháborodott a dolgon, és távozásra szólította fel az ismert menedzsert, aki vita nélkül engedelmeskedett. Ennyi történt, nagy botránynak azért nem neveznénk. A kazahok vagy a fehéroroszok elleni produkcióhoz képest meg aztán főleg nem..

A kapitány a feletteseihez fűződő kitűnő kapcsolatára hivatkozva is biztosnak nevezte helyzetét.

"Jó a kapcsolatom a szövetség elnökével és A főtitkárával is. Biztos tájékoztattak volna, ha bármilyen probléma lenne, De semmi ilyen nem történt."

Tudtunkkal egyébként az MLSZ elnöke tényleg nagyon megkedvelte Leekenst, és őszintén bízott a szakértelmében. Ám az Orbán Viktor társaságában végigszenvedett fehéroroszok elleni meccs már neki is sok volt. Ezt követően döntött a váltás mellett. Nem csoda, valószínűleg élete egyik legkínosabb másfél óráját köszönhette a meccsnek.

Rovatok