Index Vakbarát Hírportál

Az új futballkapitány honosítással is megerősítené a magyar válogatottat

2018. június 21., csütörtök 08:29

A magyar futballválogatott új kapitánya, Marco Rossi játékosokat is honosítana, hogy megerősítse a csapatát, derült ki a Magyar Idők interjújából.

Rossi Davide Lanzafame kapcsán említette meg a honosítást. A Budapest Honvéd játékosa az egyik kedvence, de aligha jöhet számításba a válogatottban. „Körül kell nézni Európában és összegyűjteni azokat a tehetséges, fiatal labdarúgókat, akiknek vannak magyarok a felmenői között. Davidének nincsenek."

Rossi napi 24 órában lesz kapitány, a magyar fővárosba költözik. A Budapest Honvéd korábbi edzője a szövetségi kapitányi kinevezéssel kapcsolatban megvalósult álomról beszélt és arról, hogy el akarja érni: a magyar futballszurkolók ne csak a múltra, hanem a jelenre is büszkék lehessenek.

A Magyar Időknek is megerősítette, hogy a válogatottságot korábban lemondó Nikolics Nemanja helyzetét is tisztázni akarja.

Marco Rossi szerződése a 2020-as - részben magyar rendezésű - Európa-bajnokságig szól, a válogatott élén a szeptemberben rajtoló Nemzetek Ligájában mutatkozik be.

Rovatok