Index Vakbarát Hírportál

Elismerik a németek: járt volna a büntető a svédeknek

2018. június 24., vasárnap 14:17

A német-svéd 12. percében 0-0-nál Marcus Berg kilépett két védő között, kapura tört, lövésig azonban nem jutott el, mert Boateng megrúgta. A korábbi hamburgi csatár nem véletlenül mutatta, nem önmagától nem lőtt.

Teljesen érthetetlen, miért nem nézték meg videón az esetet a lengyel Szymon Marciniak és társai.

A Kicker délutáni vezércikkében teszi helyre ezt az esetet.

Nem kellett volna pirosat adni Boatengnek - mert labdára irányult a mozdulata, és ez esetben nem kell piros -, de egy sárga biztosan járt volna, mert kétségtelenül nem érte el a labdát.

És ami a legfontosabb: a svédeknek járt volna büntető.

Amikor arról beszélnek a Németországba kerülő magyar játékosok, hogy a hazai futballból hiányzik az őszinteség, valami ilyesmire gondolhatnak. A legnagyobb szaklap szembe mért és akart nézni ezzel a helyzettel, és abszolút reálisan leírta, mi történt, milyen büntetés járt volna, és hogy 12 perc után nem lett volna könnyű felállni, ha értékesítik is a büntetőt. És ha 1-1 marad, akkor is megírták volna ezt a cikket, ebben egészen nyugodtak lehetünk.

És gyorsan tegyük hozzá, Thomas Müllert is le merték húzni az osztályozásnál (4,5), mert gyengén játszott, míg Kroosnak 3-ast adtak az életben tartó gól ellenére is, ami közepes. Hiszen ő hozta az össze első gólt. A Kicker 1-től 6-ig osztályoz, az 1-es világklasszis teljesítmény, a 6-os pocsék.

Rovatok