Index Vakbarát Hírportál

A fegyveres férfi a munkahelyén verte össze a portugál játékvezetőt

2018. június 25., hétfő 17:53

Hétfőn reggel fegyveres támadás ért egy portugál futsalbírót. Sérgio Magalhães a vasárnapi Benfica-Sporting CP bajnoki döntő egyik játékvezetője volt, a meccset a Benfica nyerte, a Sportingból három játékost és az edzőt is kiállították a találkozó során. A meccs után a vesztes oldal képviselői botrányosnak nevezték a bíráskodást.

A bírót azonban ennél súlyosabb támadás is érte a mérkőzés miatt. A portugál játékvezetők szövetségének elnöke, Luciano Gonçalves által is megerősített információk szerint a játékvezetőt hétfőn reggel a munkahelyére érve csuklyás férfiak csoportja fogadta. A csoport tagjait egyelőre nem sikerült azonosítani, de az elhangzó sértések, szidalmak alapján nagy valószínűleg a Sporting szurkolói közül kerülhettek ki.

A támadók egyike nem állt meg a szóbel fenyegetéseknél. A pisztollyal és bottal felvegyverkezett férfi úgy összeverte a játékvezetőt, hogy kórházi ápolásra szorult.

A hírt a portugál szövetség játékvezetői bizottsága is megerősítette. A bizottság közleményben ítélte el a tetteseket, illetve maximális támogatásáról biztosította a játékvezetőt, akinek olyan dolgot kellett átélnie, aminek senkivel sem szabadna megtörténnie. A szövetség feljelentést tett az ügyebn a portugál rendőrségnél ismertelen tettesek ellen.

Rovatok