Index Vakbarát Hírportál

Visszatérhet a pályára a 11-szer újraélesztett futballista

2018. június 27., szerda 08:57

Január 25-én, a Pest megyei Kakucs futballpályáján a 16 esztendős Duhaj Ádám rosszul lett, azonnal cserét kért, majd összeesett.

Edzői, Farkas Krisztián és Tóth Ferenc, a kakucsi focista Strupka Gergő, valamint egy szolgálaton kívüli orvos siettek a segítségére, és próbálták közös erővel újraéleszteni. Ugyanezt tette a rohamkocsi mentőorvosa is, a klinikai halálból a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán hozták vissza. Összesen 11-szer élesztették újra, majd – műszívre kapcsolva - életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

"A műtét közben derült ki, hogy ritkaság számba menő veleszületett koszorúér rendellenességben szenvedett, ennek lett a következménye az infarktus" - mondta a műtétet vezető Merkely Béla professzor az SzPress hírszolgálatnak.

Duhaj sokszor érezte úgy, hogy nehezen lélegzik, mintha a levegő beszorult volna a mellkasába - vagyis volt előjele a rosszullétnek.

Június 25-én gyógyultnak nyilvánították, ezért újra pályára léphet, abban bízik, hogy július közepére már teljesen visszanyeri a kondícióját. 

Rovatok