Index Vakbarát Hírportál

Wayne Rooney lesz az MLS legjobban kereső futballistája

2018. június 28., csütörtök 12:50

Wayne Rooney, a Manchester United és az angol válogatott korábbi csatára egy képet posztolt magáról, ahogy a repülőn ül és éppen Washingtonba tart. Ezzel is bizonyította azokat a feltételezéseket, miszerint a 32 éves támadó az észak-amerikai futballbajnokságban, az MLS-ben folytatja a karrierjét.

A washingtoni DC United lehet Rooney következő csapata, bár a tárgyalásokat még folytatják, de a Washington Post arról ír, hogy az angol lehet az MLS eddig legjobban kereső játékosa, évi közel 13 millió dollárt kaphat, ha az átigazolási szezonban meg tudnak egyezni a felek. A hírek szerint kettő és fél éves szerződést ír alá.

Az amerikai lap arról is ír, hogy Rooney már megszerezte a vízum- és munkavállalási engedélyt és a hét végén már edzésbe is állhat. Az Evertontól elszerződő játékos átigazolási díját nem hozták nyilvánosságra.

Rooney a Manchester Unitedben 2004 és 2017 között futballozott és 559 tétmeccsen 253 gólt szerzett, ötször nyert bajnoki címet. A legutóbbi idényt nevelőegyesületében, az Evertonban töltötte, ahol 40 meccsen 11 gólt szerzett, a válogatottban 119 meccsen 53 gólig jutott.

Szükség lesz Rooney góljaira Washingtonban, hiszen a DC United jelenleg tökutolsó a keleti konferenciában, már öt pont a hátránya az előtte álló Torontóval szemben, 11 a még továbbjutást érő 6. helytől.

A csatár a 13 millió dollárjával a legjobban kereső futballista lesz. A 2018-as szezonban eddig a Toronto két játékosa, Sebastian Giovinco és Michael Bradley kereste a legtöbbet. Előbbi kompenzációkkal együtt 7,1 millió dollárt, utóbbi pedig ugyanígy 6,5 millió dollárt.

Rovatok