Index Vakbarát Hírportál

Boldog visszavonulást, Zolly!

2018. június 29., péntek 14:40

A 38 évesen visszavonuló Gera Zoltánról, Zollyról két angliai klubja, a West Bromwich Albion és Fulham FC is méltóképpen megemlékezett.

A West Brom jelenlegi vezetőedzője, Gera korábbi csapattársa Darren Moore egy videóban beszélt a játékosról. Moore kiemelte Gera játékintelligenciáját, és azt, hogy mindig a legjobbját hozta a pályán, de mindig vicces volt és jó hangultatot teremtett az öltözőben, miközben nagyon családközpontú volt. Egy másik egykori klubtársa is beszélt róla, Chris Bunt azt mondta, élvezet volt játszani Gerával.

Gera hét szezont töltött a WBA-nal, 171 meccsén 29 gólt szerzett. A debütáló magyar játékos részese volt a csak Nagy megmenekülésként nevezett szezonnak is. A WBA karácsonykor még a kieső zónában volt, de sikerült kiharcolnia a bentmaradást a Premier League-ben. Abban is nagy szerepe volt, hogy a WBA megnyerte a Championshipet. Gera nyolc gólt szerzett abban a szezonban.

Egy fulhami kitérő után 2011-ben került vissza a WBA-ba, ahol térdsérülései miatt már nem tudott folyamatosan magas szinten teljesíteni, de még így is emlékezetes gólokat szerzett. A Liverpool elleni kapásgólját még mindig emlegetik.

A Fulham FC egy Boldog visszavonulást, Zolly (Happy Retirement Zolly) címmel és a játékos három évének legjobb pillanatait összegyűjtő, 41 képes fotógalériával emlékezett meg egykori futballistájáról.

Borítókép: Kovács Tamás / MTI.

Rovatok