Index Vakbarát Hírportál

Megértjük a szurkolók Videoton névhez kötődő emócióit

2018. július 6., péntek 18:38

Múlt pénteken jelentette be a székesfehérvári futballklub elnöke, Garancsi István, hogy csapata a jövőben Mol Vidi FC néven szerepel tovább. A kedden induló Bajnokok Ligája selejtezőben is már ezen a néven szerepel.

A Videoton vállalatcsoport közleményt adott ki, amit az Indexhez is eljuttatott.

Ebben tudatták, hogy a futballklub névváltoztatásában csupán passzívan érintett a holding.

"A döntés meghozásában természetesen nem vettünk részt, ez nem is merülhetett fel. A klub megkeresett bennünket bizonyos kérésekkel a névváltoztatáshoz kapcsolódva, amiket mi ellenérték nélkül elfogadtunk, ilyen például az eddig a mi tulajdonunkban álló címer átadása is."

Örülnek, hogy a klub olyan szponzort talált a MOL-lal, amelyik anyagilag olyan támaszuk lehet, amilyen a múltban évtizedekig a Videoton állami vállalat volt.

"Kívánjuk, hogy a változásnak köszönhetően a klub a nemzetközi porondon olyan sikereket érjen el, mint amilyen a Videoton UEFA szereplése volt. Megértjük a szurkolók Videoton névhez kötődő emócióit, hiszen az számunkra is jelkép értékű, immár 80 éve. Bízunk abban, hogy a kérdés gyorsan nyugvópontra jut, illetve a feleknek sikerül megállapodniuk, és a csapat minden energiájával a küszöbön álló nemzetközi szereplésre tud koncentrálni. Ehhez pedig sok sikert kívánunk nekik, a Videoton vállalatcsoport tízezer dolgozója nevében is" - zárul a közlemény.

A Videoton 1985-ben az UEFA-kupa döntőjében szerepelt, a Real Madridot idegenben legyőzte, de a kupa a spanyoloké lett 3-1-es összesítéssel.

Rovatok