Index Vakbarát Hírportál

Stieber 2, Rooney 1 gólpasszt adott

2018. július 15., vasárnap 10:41

Kilenc meccset rendeztek az észak-amerikai futballbajnokság, az MLS vasárnap hajnali fordulójában. Ezeken négy magyar is pályára lépett, de legjobban Stieber Zoltánnak ment a játék, aki két gólpasszt is adott a Vancouver ellen megnyert meccsen.

A magyar válogatott futballista a 27. percben Asadot, majd a 69. percben Ariolát szolgálta ki. Az 58. percben pályára lépett az Evertontól igazolt Wayne Rooney is, akinek a nevéhez a harmadik hazai gól fűződött, a korábbi angol válogatott futballista Ariola második gólját készítette elő.

Nem ment ennyire jól a másik három magyarnak, közülük csak ketten léptek pályára. Salló Dániel csapata, a Sporting Kansas City a New York RB otthonában kapott ki, a magyar játékos végig a pályán volt. Csak az utolsó percben állt a New Englandbe Németh Krisztián, otthon kaptak ki a Los Angeles Galaytól. Az eddig legeredményesebb magyar futballista, Nikolics Nemanja ezúttal nem kapott szerepet, Végig a kispadról figyelte, ahogy a Chicago Fire 3-1-re kikap a Dallas otthonában.

Rooneynak amúgy ez volt az első meccse a tengerentúlon, a Washington DC csapatában, amely öt nyeretlen tétmeccs után először húzta be a három pontot, de még ezzel is a keleti konferencia utolsó helyén szerénykedik.

Rovatok