Index Vakbarát Hírportál

A román vagy a svéd bajnok jöhet a Vidinek

2018. július 23., hétfő 12:13

Nyonban kisorsolták a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörét hétfő délben. A magyar bajnok Mol Vidi, amely a luxemburgi Dudelange-t verte ki, a CFR Cluj-FF Malmö meccs győztesével játszhat, de csak akkor, ha túljut a bolgár Ludogorecen.

Akkor is marad esélye a magyar bajnoknak, ha netán nem sikerül kiverni bolgár ellenfelét. A vesztes ugyanis majd az Európa Liga harmadik selejtezőkörében folytatja.

Ebben a körben is kiemelt volt a Vidi, de az UEFA újításának köszönhetően az a furcsaság is előfordulhatott volna, hogy összekerül a BL-selejtezőn már legyőzött Dudelange-zsal. De nem így lett. Ha az EL-be kerül a Vidi, akkor a

meccs vesztesével kerülhet össze. Ezeket a meccseket augusztus 9-én és 16-án játsszák majd.

A még versenyben lévő Budapest Honvéd és Újpest FC harmadik körös sorsolását 14 órától rendezték. Az Újpest, amely a Sevillával játszik majd a héten a 3. csoportba és kiemeltként került. Ha sikerül kiverni a spanyol csapatot, akkor a következők párharc közül kaphat ellenfelet:

A Budapest Honvéd az 5. csoportba került és a luxemburgi Progress Niedercorn ellen játszik majd, a következő körbe nem kiemeltként érkezhet. A kispestiek ellenfelei lehetnek:

A Videoton szerdán lép pályára a bolgár bajnok Ludogorec otthonában, a visszavágó egy héttel később, Felcsúton lesz. Az Újpest és a Honvéd is csütörtökön lép pályára. A Honvéd 19 órától fogadja luxemburgi ellenfelét, az Újpest meccse 21:45-kor lesz Sevillában.

Rovatok