Index Vakbarát Hírportál

Az Everton 50 millió fontot ad Richarlisonért

2018. július 24., kedd 08:47 | aznap frissítve

A Syk értesülései szerint 50 millió fontot, azaz nagyjából 56 millió eurót fizet az Everton a Watford fiatal brazil csatáráért, Richarlisonért, aki hétfőn már az orvosi vizsgálaton is átesett – írja a lap.

A brazil Fluminenséből 12 millió fontért leigazolt 21 éves játékos az előző szezon nagy felfedezettje volt a Premier League-ben, első hat meccsén három gólt lőtt, így jócskán kivette a részét a Watford álomszerű rajtjából. A csapat októberben az előkelő negyedik helyen állt a tabellán, ezt követően azonban teljesen összeomlott, és ezzel együtt Richarlison remek formája is a múlté lett.

Gyakorlatilag minden statisztikai mutatóban szignifikánsan romlott a teljesítménye, pocsékul cselezett, nem tudott helyzeteket kialakítani, és gólt se nagyon lőtt többet, pedig nála csak hárman lőttek többször kapura az előző idényben.

Ennek fényében elég meglepő, hogy ennyi pénzt hajlandó adni érte az Everton, hiszen tavaly ilyenkor még negyedennyit sem ért, az összeg súlyát pedig annál jobban semmi sem illusztrálja, hogy

ha tavaly nem veszik meg 40 millió fontért Sigurdssont, akkor idén még Cristiano Ronaldóra is futotta volna a pénzükből.

A poszt-Neymar érában ez már annyira nem őrülten nagy pénz, de mégis egy olyan játékosért fizetik ki, aki egyelőre még nem bizonyította be, hogy meg is ér ennyit. Persze ha a következő idényben végig úgy tud játszani, ahogy az előző elején, akkor hamar el fogják felejteni, hogy mennyibe került, de ha ezúttal sem tud konzisztensen jól teljesíteni, akkor könnyen a padon találhatja majd magát.

Rovatok