Index Vakbarát Hírportál

Arsenal-legenda lett az Aston Villa edzője

2018. július 25., szerda 09:49

Angol források szerint Thierry Henry, az Arsenal korábbi futballistája lett a másodosztályban szereplő Aston Villa új menedzsere. A hírek szerint a korábbi menedzser, Steve Bruce is marad a klub kötelékében, de az új tulajdonosok nem bíznak már annyira abban, hogy Bruce fel tudja juttatnia a csapato az első osztályba.

Henry 2016-tól segítette Roberto Martínez munkáját a belga válogatott kispadján, ott volt az oroszországi világbajnokságon. A 40 éves francia nyáron hagyta ott a Sky Sportsot, ahol kommentátorként dolgozott, hogy teljes munkaidőben koncentrálhasson a menedzseri munkájára.

Az Aston Villa tavaly negyedik lett az alapszakaszban, majd a playoff döntőjét 1-0-ra elbukta a Fulhammel szemben. A klub két új tulajdonosa, a leggazdagabb egyiptomi családból származó Nasszef Szavvirisz és az amerikai, az NBA-ben szereplő Milwaukee Bucks tulajdonosa, Wes Edens 27-27 százalék részesedést szerzett a briminghami csapatban. A kőgazdag tulajdonosok egyértelmű célja, hogy jövőre ismét a Premier League-ben szerepelhessen a korábbi hétszeres, legutóbb 1981-ben bajnok Aston Villa.

Rovatok