Index Vakbarát Hírportál

Felkutattuk Orbán Viktor első futballjóslatát

2018. július 25., szerda 07:51

A vb-döntőben is kiderült, hogy Orbán Viktor miniszterelnök futballvilágában a magyar foci ereje sokkal közelebb van a horvátokéhoz, mint a valóságban. Megtudhattuk, nincs másik dimenzióban a két ország.

2010-ben is ott volt a vb-döntőn, akkor úgy vélte:

Reális elvárás, hogy négy év múlva ott legyünk, ahol a futball van, vagyis a világbajnokság harminckettes döntőjében, és nem is szeretném, ha bárki lejjebb tenné a mércét.

Szerinte  akkori tudásunk már akkor elég lett volna az elithez.

Ez adta az ötletet, hogy visszalapozzunk: vajon mikor jósolt először?

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Felkutattuk Orbán Viktor első futballjóslatát

1999-ig kellett visszalapozni. Nem nagy titok, nem jött be. Nagyobb baj, hogy esély sem volt rá.

217 · Jul 25, 2018 07:51am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Orbán 1998-ban volt először vb-döntőn, ő volt az egyetlen miniszterelnök, akit a 32 érdekelt országén kívül meghívtak a nagy ünnepre, ám akkor konkrétan nem jósolt.

Először az 1998. szeptemberi magyar-portugált örökítette meg úgy a Nemzeti Sport, hogy Orbán céloz az eredményre. „El lehet kapni a portugálokat” – állapította meg. (3-1 lett oda.)

Aztán 1999. február 11-én vizionálta először futballunk feltámadását.

Reális cél, hogy nyolc éven belül olyan helyzet alakuljon ki a magyar labdarúgásban, amely állandó részvételt valószínűsít a világbajnokságokon

– ezt hat nappal az akkori MLSZ-elnök felfüggesztése után nyilatkozta a sportlapnak.

1997-ben, vagyis két évvel korábban pótselejtezőt játszott Csank János csapata, de a jugoszlávok 12-1-gyel mentek tovább. Azóta a második helyre valós esély sem volt, nemhogy realitás. Az automatikus részvételt jelentő első hely pedig fényévnyi távolságban volt, illetve van tőlünk.

Rovatok