Index Vakbarát Hírportál

A Barcánál még messze nincs egyenjogúság

2018. július 27., péntek 11:25

Először utazott Amerikai túrára a Barcelona férfi és női csapata is együtt. A katalán klub ezt pár nappal ezelőtt több videóban is promózta. Aztán a repülőn is készültek mosolygós képet a két csapat játékosaitól, de később a női játékosok valahogy eltűntek a férfi játékosok által posztolt képekről.

Több Instagram-képen is látszik, hogy gyakorlatilag a Barcelona B csapata – a legjobbak a világbajnokság után még pihenőjüket töltik – a business classon utazik, miközben a lányokat hátrazavarták a turista osztályra.

A női csapat is közétett képeket, amelyeken látszik, hogy messze nem az elegáns részen ülnek a több, mint hatórás repülőút során. Persze, mindenre van magyarázat, amelyet Alexia Putellas, a női csapat játékosa fogalmazott meg a Mundo Deportivónak.

A futballista azt mondta, hogy a női csapat gyakorlatilag az utolsó pillanatban került fel a gépre, és túl későn dőlt el, hogy ők is utazhatnak, így nekik ezért már csak a gép hátsó felében jutott hely. A klub pedig közölte, egész egyszerűen nem volt elegendő hely a business classon, de így is jutott két-három hely a lányoknak is.

Ahogy a BBC hírében is úgy fogalmaznak, ez némi potenciális zavart okozott női labdarúgás iránti elkötelezettségért folyó küzdelemben, pedig a közös turné pont ezt a célt szolgálta volna. Pedig a klub korábbi közleményében éppen ennek a jelentőségét emelte ki, hogy mind a két csapat azonos feltételekkel készülhet a szezonra. A csapat Portlandbe érkezve már közös képen szerepelt.

Rovatok