Index Vakbarát Hírportál

Magyar bombagól az Európa Ligában

2018. július 27., péntek 10:08

Nem túl jól sikerült a magyar csapatok szereplése az Európa Liga második selejtező fordulójában. Az Újpest súlyos vereséget szenvedett Sevillában, a Budapest Honvéd csak minimális előnyt tudott kicsikarni a luxemburgi Progres Niederkorn ellen. A két csapatunk mellett kilenc magyar is pályára lépett még csütörtökön vegyes sikerrel.

A legjobb eredményt Sallai Roland ciprusi csapata, az APOEL érte el, amely a meglepő BL-búcsú (a litván bajnok verte ki őket) után az EL-ben próbál vigasztalódni. Az észt Flora Tallinn volt az ellenfél és Sallaiék 5-0-ra nyertek. A magyar csatár a 73. percben talált be, ez volt a ciprusiak negyedik gólja és igen nagyra sikeredett.

Két kapusunk is kezdő volt és mindkét csapat nyert. Bogdán Ádám a skót Hiberniannel a görög Aszterasz ellen nyert 3-2-re. Gulácsi Péter gólt sem kapott, az RB Leipzig 4-0-ra verte a svéd BK Häckent. Megyeri Balázs csak kispadozott a görög Atromitoszban.

A legutóbb mesternégyesig jutó Eppel Márton ezúttal kispadon kezdett a kazah Karjat Almatiban a holland AZ ellen. A 78. percben állt be, csapata megnyugtató 2-0-val várja a visszavágót. A Hajduk Splitben Gyurcsó Ádám végig a pályán volt a bolgár Szlavija Szofija elleni 1-0-s győzelemmel véget ért meccsen.

Meglepő vereséget szenvedett a Slovan Bratislava Máltán, a Balzan elleni meccsen, Holman Dávidnak 45 perc jutott a szlovák csapatban. A Dunaszerdahely otthon kapott ki 3-1-re a fehérorosz Dinamo Minszktől, a DAC-ban három magyar is szerepet kapott. Kalmár Zsolt és Vida Kristopher is kezdő volt. Kalmár 74. percet játszott, Vida Máté állt a helyére, míg Vida Kristopher a 87. percben jött le.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzések:

Rovatok