Index Vakbarát Hírportál

Nem a Vidié lesz a Sóstói Stadion

2018. július 28., szombat 09:46

Székesfehérvár rendkívüli közgyűlése július 27-én, pénteken arról is döntött, hogy az új Sóstói Stadion üzemeltetője a Városfejlesztési Kft., a stadion bérlője pedig a MOL Vidi FC lesz. A klub érvényes pályázatot nyújtott be, minden pályázati követelménynek megfelelve.

Cser-Palkovics András polgármester elmondta, lesznek olyan helyiségek, amelyeket az önkormányzat fog használni, ilyen a Sóstó természetvédelmi övezethez tartozó, fontos fejlesztésként megjelenő látogatóközpont az ahhoz kapcsolódó valamennyi szociális blokkal.

A város fogja üzemeltetni - illetve az ehhez kapcsolódó szakmai partnert megtalálni - a stadionban lévő pubot és büférendszert is. Az ehhez kapcsolódó kiadások és bevételek is az önkormányzathoz kerülnek. A második helységcsoportot a Mol Vidi FC használja majd, ide tartozik a múzeum, a VidiShop, az öltözők és azok az irodahelyiségek, amelyeket piaci alapon vett bérbe a klub.

Olyan köztes helyiségek is vannak, amelyeket meccsnapokon bérbe vesz a klub, egyéb napokon pedig az önkormányzat hasznosít, írta a fehérvári klub hivatalos honlapja

Rovatok