Index Vakbarát Hírportál

Özil a sárga lapra is osztott egy autogrammot

2018. július 28., szombat 18:06

A Szingapúrban rendezett felkészülési mérkőzésen az Arsenal enyhén, a PSG pedig nagyon hiányos felállásban futott ki a pályára. A párizsiaknál a megszokottabb nevek közül csak Rabiot és Lassana Diarra volt jelen, viszont nagyon szokatlannak ott volt Buffon, akit egyelőre elég furcsa a PSG kapujában látni.

A meccs felkészülési jellege nemcsak a hiányzók névsora miatt volt nyilvánvaló, de abból a mérkőzés előtti jelenetből is, amikor Mesut Özil a kivonulás közben a játékvezetőnek is adott egy autogrammot, méghozzá egyenesen a sárga lapjára.

Özil a meccs elején is főszereplő volt, mivel alig 13 perc elteltével megszerezte az Arsenalnak a vezetést. Nehéz dolga mondjuk nem volt a sakk-mattra kijátszott akció végén.

A PSG fiataljai azonban nem omlottak össze a rossz kezdéstől, és Buffon védéseivel megtámogatva  jól tartották magukat, sőt a 60. percben ki is egyenlítettek Nkunku tizenegyesével. A PSG góljára az Arsenal edzője egy ötös cserével reagált, és mint hamarosan kiderült, ezzel el is döntötte a meccset.

Lacazette-nek alig 3 perc kellett, hogy ismét vezetéshez juttassa csapatát, majd további 4 perc ahhoz, hogy megnyugtatóra növelje az előnyt. Ezen a ponton Buffon le is jött a pályáról, így a londoniak lelkes cserejátékosai, Nketiah és Holding már Sebastian Cibois-nak rúghatták be az Arsenal negyedi és ötödik gólját.

Az Arsenal-PSG felkészülési mérkőzés végeredmény 5-1 lett.

Rovatok