Index Vakbarát Hírportál

Rooney példát mutatott korunk futballistáinak

2018. július 30., hétfő 09:44

Wayne Rooney több más korábbi klasszishoz hasonlóan az Egyesült Államokba ment levezetni, jelenleg a washingtoni DC United játékosa. Szombaton játszotta a negyedik mérkőzését az amerikai csapatban, ami meglehetősen felemásra sikerült: csapatkapitányként gólt lőtt, majd eltörték az orrát. 

A DC United a Colorado Rapidsszal meccselt, Rooney jól is kezdte a mérkőzést: egy szép labdaátvétellel helyzetbe hozta magát a 33. percben, majd éles szögből a kapuba lőtte a labdát Tim Howard lábai között. A továbbiakban még két nagy helyzete volt, de mindkétszer védeni tudott korábbi Manchester United-es csapattársa. 

A kihagyott helyzetek visszaütöttek, a 82. percben Kellyn Acosta egyenlíteni tudott. A DC United szerencséjére a Rapids pont olyan veszélyes volt a hajrában a saját, mint az ellenfél kapujára: Niki Jackson 90. percben szerzett öngóljával nyertek Rooney-ék.

A korábbi manchesteri sztárnak viszont nem volt maradéktalanul tökéletes a mérkőzés, az egyik szögletnél ugyanis – bár véletlenül, de – eltörték az orrát. Sőt, még a homloka is felrepedt.

Az angol válogatottsági gólrekorder csatár arca pillanatok alatt vérbe borult. Ő viszont  megmutatta, maradtak még kemény futballisták manapság: hányan ápoltatták volna magukat a pályán, vitették volna le hordágyon, ezzel szemben Rooney felkelt, még csak ápolást sem kért, szépen lesétált. Ahogy egyébként Amerikában ez szokás.

Arról nem is beszélve, hogy a 94. percben történt a dolog, mikor 2-1-re vezetett a DC United. Hányan próbálták volna a hosszabbításból maradt egy percet elfetrengeni? Pontosabban: hányan nem?

Ráadásul már az összes cseréjét elhasználta a DC United, így a szupersztár, miután lemosták és bekötötték a fejét,

visszajött játszani.

A mérkőzés végül majdnem 100 percig tartott, ahol Stieber Zoltán is kezdőként lépett pályára, 82 percet játszott Rooney oldalán a támadósorban.

Rovatok