Index Vakbarát Hírportál

Zlatan első tripláját lőtte Amerikában

2018. július 30., hétfő 10:38

A Los Angeles Galaxy az Orlando Cityvel játszott az amerikai futballbajnokságban (MLS), a svéd klasszis pedig gyakorlatilag egymaga nyerte meg 4-3-ra a meccset a Galaxynek vasárnap.  

Az első félidő nem sikerült jól a hazai csapatnak: a 18. percben vezetést szerzett az Orlando City, és bár Ibrahimović remek passzából egyenlíteni tudott Giovani dos Santos, egy öngól miatt 2-1-es vendégvezetéssel mentek szünetre a csapatok. A második félidőben beindult a svéd csatár.

Ibrahimović a 47. percben rögtön egyenlített, ám a csapat védelme nem tudott felnőni hozzá, hét perc múlva ismét az Orlando City vezetett. Ez nem vette el a korábbi Juventus-, Inter-, Barcelona, AC Milan-, PSG- és Manchester United-sztár kedvét: a 67.-ben újra egyenlített - nem is akármilyen csukafejessel - és a 71. percben is betalált, ezzel megszerezte első mesterhármasát Amerikában. Nem mellékesen berúgta a győztes gólt.

A Galaxy a legjobb formában lévő csapat jelenleg az Egyesült Államokban, a legutóbbi öt meccsén négy győzelem és egy döntetlen a mérlege. Jelenleg harmadik, azaz rájátszást érő helyen állnak az MLS nyugati konferenciájában.

Zlatannak 17 meccsen 15 gólja van.

Rovatok