Index Vakbarát Hírportál

Kondás helyett egy kisebb csordányi edző irányítja a Kisvárdát

2018. július 31., kedd 22:20

Az MTI híre szerint ideiglenesen Erős Gábor és Kocsis János irányításával, valamint Révész Attila sportigazgató felügyelete mellett készül a korábbi vezetőedzőjét, Kondás Elemért a napokban menesztő Kisvárda. Mindez azt jelenti, hogy a csapatot jelenleg több magyar szakember készíti fel, mint ahány Magyarországon született játékos az első vagy a második fordulóban helyet kapott a kezdőben. 

A Videoton elleni 0-4 alkalmával 1, a Honvéd elleni 0-4 alkalmával pedig 2 honfitársunknak sikerült magát beverekednie a Seszták Miklós által pátyolgatott klub kezdőcsapatába.

Erős és Kocsis a korábbi szakvezető segítői voltak. Kondással hétfőn bontottak szerződést, közös megegyezéssel,  a csapat eddigi teljesítményének közös mérlegelése után. Ez egyben a labdarúgó NB I mostani idényének első edzőváltása volt.

A játékosokkal ismertettem az új felállást, amely szerint Kocsis János készíti fel a csapatot a következő mérkőzésre Erős Gábor segítségével, az én szakmai felügyeletem mellett

- nyilatkozta a Kisvárda honlapjának Révész Attila sportigazgató a nem mindennapi konstellációról, a keddi edzést követően .

"Ez ideiglenes felállás, miközben keressük a végleges megoldást a vezetőedzői szerepkörre. Az Újpest ellen még biztos, hogy így készülünk. Elmondtam az elvárásainkat és azt, hogy sokkal szigorúbban szankcionáljuk majd a fegyelmezetlenségeket, mint eddig. A meccselés Kocsis János feladata lesz, de a kispadon én is helyet foglalok majd, már csak azért is, mert a jelenlegi stábból én rendelkezem pro licenccel."

A sportigazgató arról nem nyilatkozott, hogy hosszabb távon magyar vagy külföldi szakemberben gondolkoznak.

A Kisvárda a címvédő MOL Vidi FC otthonában elszenvedett 4-0-s vereséggel kezdte a szezont, majd vasárnap ugyancsak 4-0-ra maradt alul a Budapest Honvéd vendégeként, így jelenleg sereghajtó.

Rovatok