Index Vakbarát Hírportál

Ha 80 százalékban olyan jó jön, mint te, mehetsz

2018. július 31., kedd 14:49

Továbbra sincs egyetértés a Bayern München és Robert Lewandowski között: a csapat szeretné, ha a csatár maradna, a lengyel klasszis viszont mindenképp eligazolna. Lengyel lapok szerint a Bayern München vezetősége közölte is a játékossal, hogy csak akkor engedik el,

ha találnak egy legalább 80 százalékban olyan jó csatárt, mint ő.

Hogy egy 80 százalékos Lewandowski mit jelent pontosan, azt csak Münchenben tudják, de ha a hatékonyságát nézzük, akkor mindössze két hozzá fogható támadó volt tavaly: Lionel Messi és Cristiano Ronaldo. 

Lewandowski ugyanis tavaly 30 bajnokin 29 gólt szerzett, de mindössze 2169 percet volt pályán, vagyis 74 percenként betalált.

Ez jobb statisztikai mutató, mint amire Ronaldo (88 perc/gól) vagy Messi (88 perc/gól) volt képes a spanyol bajnokságban, és csak ők hárman fértek be 90 perc alá az európai topligákból. 

Persze a Bayernnek állítólag nincsenek annyira vérmes elvárásai a pótlással kapcsolatnak, a csapatnak egy 80 százalékos Lewandowski is megfelel. Ez olyan játékosokat jelentene a statisztikák alapján, akik 93 percenként betalálnak, és kizárja például a 102 percenként gólt szerző Herry Kane-t és Mauro Icardit, akik már csak egy 70 százalékos Lewandowskinak felelnek meg. A lehetséges jelöltek:

A Bayern München teljesen érthető módon nem akarja eladni a csapatot és a német bajnokságot ismerő, az előző szezonban Európában messze leghatékonyabban teljesítő topcsatárát. Aki ráadásul még mindig csak 29 éves, és a transfermarkt.de szerint 85 millió eurót ér. 

Ebből a pénzből egyébként Cavanit (60 millió euró) vagy Immobilét (50 millió euró)  lehetne megvásárolni. Előbbire ráadásul még lenne is esély megállapodni a PSG-vel, hisz az uruguayi nincs jóban Neymarral. 

Rovatok