Index Vakbarát Hírportál

A Vidi a Bajnokok Ligája harmadik fordulójába jutott

2018. augusztus 1., szerda 22:02

Bravúrt hajtott végre a Mol Vidi FC a Bajnokok Ligája második selejtező körében. A két meccs alapján végig fölényben játszó, a visszavágón 50 percig emberhátrányban futballozó bolgár bajnokot, Ludogorecet győzte le 1-0-ra az első meccs utáni 0-0 után. A harmadik körben a svéd bajnok, az FF Malmö fog következni.

A meccs úgy kezdődött, ahogy az előző befejeződött. Többnyire a Ludogorec támadott, a Vidi védekezett. Már az első meccsen sem volt nagyon veszélyes Ludogorec, ez a második meccsre sem változott, érezhetően tartottak egy kicsit a magyar bajnoktól, amely főleg a kontrákkal próbált veszélyeztetni. Ebben az első meccsen sem volt túl erős, de hazai pályán ez az egyetlen lehetősége maradt.

Mondjuk úgy, a 29. percben jött az első fordulat. A holland Virgil Misidjan kapott sárga lapot azért, mert nem volt hajlandó a bíró által felfestett vonalra felállni a szabadrúgásnál. Aztán tíz perccel később megkapta a másodikat is. Biztos az osztrák játékvezető bögyében lehetett, mert egy olyan esetért kapta meg, amit színjátéknak ítélt meg a bíró, de még annak is gyenge volt. Misidjan Juhásszal futott össze, sokan 11-est kiáltottak, a játékvezető kifelé ítélt és felmutatta a második sárgát. Erre sok mindent lehetett volna ítélni, de a piros az erősen túlzás volt.

Fontos momentum volt ez, hiszen négy perccel később vezetést szerzett a Vidi. Jobb oldalról jött a támadás, azt még Juhász elvétette. Aztán balról Huszti adta be, Stopira fejelte vissza, Hadzic pedig közelről befejelte. Ezzel az is eldőlt, hogy hosszabbítás nem lesz.

Érdekes volt, hogy a második félidő elején, az emberelőny birtokában sem támadott többet a Vidi. Inkább a saját 16-osának az előterét szállta meg, volt olyan fehérvári támadás, amikor egy beívelésénél Scepovic állt egyedül a büntetőterületen belül, és öt vendég védő figyelt rá.

A Ludogorec támadott többet ismét, túlságosan is tisztelte ellenfelét a magyar bajnok, mert tényleg semmi extrát nem mutattak a bolgár brazilok, viszont állandóan náluk volt a labda és sokkal többet támadtak, még tíz emberrel is állandó veszélyt jelentettek. A fehérvári csapat védekezett, ahogy tudott.

Az utolsó negyedórában nyomasztóvá vált a bolgárok fölénye, de egy felső kapufánál közelebb nem jutottak a gólhoz. Bár kifogástalanul védekezett, de talán emberfölényben el is dönthette volna a meccset a Vidi, ha nem adta volna fel annyira a támadójátékát. Annyi szerencséje azért volt, hogy a bolgároknak nagy helyzete nem volt.

A 93. percben Nego lépett ki egyedül vezette kapura, mindent eldönthetett volna, de mellé gurította. Terzijev az utolsó percben még lövéshez jutott, de fölé rúgta. Tény, végig támadta a 180 percet a bolgár bajnok, de semmi komoly lehetősége nem volt. A Videoton megnyerte, azért jutott tovább megérdemelten, mert egy góllal többet rúgott, mint az ellenfele és a mai európai futballban ez pontosan elég a továbbjutáshoz. A Vidi a svéd FF Malmö ellen folytatja egy hét múlva.

Bajnokok Ligája-selejtező, 2. forduló, visszavágó

Vidi FC-Ludogorec (bolgár) 1-0 (1-0)

Felcsút, 2878 néző, v.: Schüttengruber (osztrák)

Továbbjutott: a PAOK kettős győzelemmel, 5-1-es összesítéssel.

Tj.: az Ajax kettős győzelemmel, 5-1-es összesítéssel.

Tj.: a Celtic 3-1-es összesítéssel.

Tj.: az Asztana 2-1-es összesítéssel.

Tj.: a Karabag 3-0-s összesítéssel.

Tj.: a Malmö 2-1-es összesítéssel.

Tj.: a Crvena zvezda kettős győzelemmel, 5-0-s összesítéssel.

Tj.: a BATE 2-1-es összesítéssel.

Tj.: a Spartak 2-1-es összesítéssel.

Tj.: a Dinamo Zagreb 7-2-es összesítéssel.

Tj: Shkëndija 1-0-s összesítéssel.

Rovatok