Index Vakbarát Hírportál

Majdnem szó szerint az ősi rivális jelmondata van az Everton új igazolására tetotválva

2018. augusztus 2., csütörtök 08:29

Az Everton a napokban leigazolta Lucas Digne-t a Barcelonától. A mintegy 20 millió euróért érkező baloldali védő nem töltött különösebben sikeres éveket a katalánoknál, de a saját bevallása szerint legalább megvalósította gyerekkori álmát, hogy a legendás klub játékosa lehetett.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Majdnem szó szerint az ősi rivális jelmondata van az Everton új igazolására tetotválva

Digne mellkasát imádni fogják a Liverpool-drukkerek.

69 · Aug 02, 2018 08:29am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Ami viszont új csapatát illeti, nehéz lenne eladnia a szurkolóknak, hogy egész életében az Evertonról álmodozott. És nemcsak azért, mert Liverpool városhatárán túl ilyen futballistából annyira sok azért nincsen, de amiatt a válltól-vállig tartó tetoválás miatt is, ami a mellkasát dísziti.

  A cirkalmas betűkkel írt mondat ugyanis így hangzik:

I never walk alone. 

Ami sajnálatosan közel van a Liverpool világszerte híres jelmondatához, ami egyben a csapat himnuszának címe is, azaz:

You'll never walk alone.

A Liverpool szurkolói tehát szó szerinti fordításban azt éneklik, hogy "Sosem sétálsz majd egyedül" míg Digne felirata úgy szól "Sosem sétálok egyedül" (avagy értelmesebb fordításban "Sosem leszel egyedül", illetve "Sosem vagyok egyedül").

A két mondat viszonya alapján tehát egészen úgy hangzik, mintha a Liverpool szurkolói Digne-ről énekelnének a csapat himnuszában. Amit persze fel lehetne fogni nagyon megtisztelőnek is, de sejtésünk szerint a városi riválist gyűlölő Everton-drukkerek nem lesznek annyira lelkesek a dologtól. Még szerencse, hogy a mesterművet alig lehet elolvasni. 

Rovatok