Index Vakbarát Hírportál

Neuer: Elhiszem, elég stresszes az Özil-ügy

2018. augusztus 3., péntek 09:39

A Bayern München válogatott kapusa, a bajorok edzőtáborában ismét beszélt a világbajnoki égésről, és Mesut Özil szerepéről.

"Sok előrelépés történt, amióta itthon vagyunk, mert Özil megszólalt. Elhiszem, hogy nagyon stresszes téma ez azoknak, akik olvassák.

Különösen, amikor a rasszizmus szóba került. Megnyugtathatok mindenkit: mindig az integrációra törekedtünk, hogy egy játékos érezze jól magát a válogatottban.

Különben nem is lehet jó teljesítményt nyújtani. A nemzeti csapatban mindig nagy célok vannak, ez így marad örökké. De ehhez meg kell változtatni néhány dolgot. Olyan játékosokra van szükség, akik új lendületet tudnak adni" - magyarázta a 32 éves, Özilhez hasonlóan Gelsenkirchenből induló játékos.

Neuer elfogadja társa döntését, hogy nem kíván többé a válogatottban szerepelni.

A többiekkel együtt viszont azon lesz, hogy Franciaország ellen a Nemzetek Ligájában csapatuk egy másik arcot mutasson, és jó eredményt érjen el szeptemberben a friss világbajnokkal szemben.

"Egyik napról a másikra biztosan nem fog menni, folyamat lesz"

- összegzett a 79-szeres válogatott kapus, aki szeptember után kapott újra tétmeccset a világbajnokságon, miután a sérülése elhúzódott.

Az Özil-ügyhöz még két érdekes adalék.

Rovatok