Index Vakbarát Hírportál

Óriási happy enddel végződött Lampard edzői bemutatkozása

2018. augusztus 4., szombat 12:38

Az angol másodosztályban játszó Derby County élére nem egészen három hónapja kinevezett Frank Lampard sikerrel kezdte meg edzői karrierjét. A Chelsea játékosként 106-szoros angol válogatott klasszisa a Reading ellen, idegen debütált a kispadon.

A sikeres kezdéshez némi szerencse is kellett: a hazai csapat ugyanis az 52. percben az izlandi válogatott Jón Dadi Bödvarsson fejesgóljával megszerezte a vezetést. Nem telt el sok idő, és a 60. percben a Derby County Mason Mount góljával kiegyenlített, a beszedett találatban vastagon benne volt Vito Mannone kapus is, aki ahelyett, hogy védte volna a nem igazán erős lövést, csak beljebb segítette a kapuba

Lampard együttese esélyeshez méltó módon az egyenlítés után sem állt le. És a sors végül meg is jutalmazta őket az erőfeszítéseikért, nem egészen 13 másodpercel a 4 perces hosszabbítás lejárta előtt. A nem sokkal korábban becserélt Bennett jobb oldalról, erővel beívelt labdáját Tom Lawrence csúsztatta a kapu hosszú oldalába. Szenzációs megoldás volt a fiatal walesitől.

A góltól kitörő örömmámor öntötte el a Derby stábtagjait, élükön Lamparddal, aki igen látványosan, játékosokat megszégyenítő vehemenciával ünnepelte a találatot. 

A CHAMPIONSHIP, 1. FORDULÓ Reading–Derby County 1–2

Rovatok