Index Vakbarát Hírportál

Az NB I. nem Luxemburg: továbbra is 100%-os a Honvéd

2018. augusztus 5., vasárnap 23:27 | aznap frissítve

Kisvárdán a második forduló után elbúcsúztak Kondás Elemértől, így az idényt két 0-4-es vereséggel kezdő újonc Révész Attila sportigazgató és Kocsis János megbízott edző vezetésével utazott Újpestre, reménykedve az első bajnoki pont vagy legalább gól megszerzésében.

Az újpestiek eközben okkal gondolhatták, hogy a Várda elleni hazai meccs tökéletes lehetőség az első idei győzelemre. Végül nekik lett igazuk, Nebojsa Vignjevics csapata Diallo 65. percben fejelt góljával 1-0-ra megnyerte mérkőzést. 

 Kisebb csoda volt egyébként, hogy ilyen sokáig kellett várni a meccs első góljára, aminek már az első félidőben illett volna megszületnie, akár a várdaiak két elpuskázott lehetőségére gondolunk, akár Novothny Soma kihagyott tizenegyesére vagy épp Diallo kapufájára. A büntetőt egyébként a legújabb várdai igazolás, Cornel Ene hozta össze, ám a román bekk szerencséjére brazil kollégája a kapuban védeni tudott.

Az első félidőben csak kapufáig jutó Diallónak végül csak sikerült a kapuba találnia, így Újpesten megünnepelhették az első idei győzelmet, míg Kisvárdán a szoros eredményből meríthetnek hitet a folytatáshoz. Esetleg vehetnének még pár külföldit,

A vasárnap másik első osztályú mérkőzésén a hétközben Luxemburgban betliző Budapest Honvéd a Pakssal találkozott. A kispestiek számára több okból is csak a győzelem volt elfogadható. Például hogy szépen búcsúzzanak az átépítés előtt álló Bozsik stadiontól, ahol ez volt az utolsó tétmérkőzése a Honvédnak.

Emellett pedig a Progres Niederkorn elleni csütörtöki2-0-s vereség és a velejáró nemzetközi kupabúcsú miatt is illett volna győzelemmel engesztelnie a játékosoknak a szurkolókat. És persze azt sem szabad elfeledni, hogy a két együttes között az NB I. második fordulója után 5 pont volt a különbség a 100 százalékos Honvéd javára.

Sokáig úgy tűnt, hogy a meccs egyetlen valóban emlékezetes jelenete a második percben lezajló Nagy Gergely-Nagy Gergő párharc volt, amit a paksi kapus nyert, kiütve a középpályás lövését. 

A találkozó sorsa a második félidő második percében dőlt el néhány pillanat alatt. Papp Kristóf rossz becsúszása  után ugyanis a paksi játékos piros lapot kapott, a Honvéd meg egy tizenegyest. Akinek meg esetleg a jelenet megtekintése közben eszébe jutna, hogy máshol mit hívnak futballnak, az sírógörcsöt.

Az egy másodpercre jutó hibák számát tekintve minden bizonnyal új rekorddal állunk szemben, de a jelenet igazi csodája abban rejlik, hogy a szövevényesen bontakozó akció úgy képes eljutni a ziccerben történő buktatásig, hogy minden egyes megoldás rossz, amivel a szereplők próbálkoznak, védők és támadók egyaránt.

Danilo mindenesetre belőtte a büntetőt, ezzel a Haladás és a Kisvárda után csapata harmadik ellenfelének is gólt rúgott a bajnokságban.

NB I., 3. forduló, vasárnapi mérkőzések:

Rovatok