Index Vakbarát Hírportál

A Manchester City nyerte az angol szuperkupát

2018. augusztus 5., vasárnap 19:35

Az angol bajnoki címvédő Manchester City nyerte a Szuperkupát, miután vasárnap 2-0-ra legyőzte a FA-kupa legutóbbi kiírását megnyerő Chelsea-t a két csapat Wembleyben rendezett mérkőzését, a Charity Shieldet.

A Manchester City góljait Agüero szerezte, az argentin csatár mindkét félidő 13. percében lőtt egy-egy gólt. Guardiola csapata a mérkőzésen szinte végig aktívabb volt ellenfelénél, és megérdemelt győzelmet aratott a Napolitól érkező új edző, Maurizio Sarri elképzeléseivel még csak ismerkedő chelsea ellen.

A londoni meccsen a nagy hőség és a fontos hiányzók is nehezítették a csapatok dolgát. Sem a Chelsea középpályája nem ugyanaz Eden Hazard és N'Golo Kanté távollétében, sem a Cityé Kevin De Bruyne és David Silva nélkül.

Így viszont több lehetőség jutott a fiataloknak, akik közül a City 18 éves tehetsége, Phil Foden egy gólpasszal ragadta meg a lehetőséget a bizonyításra. Fodden a 13. percben hosszasan, egészen a Chelsea tizenhatosáig vihette a labdát anélkül, hogy igazán megtámadták volna. Majd Agüeróhoz passzolt, akire szintén nem figyelt senki, az argentin pedig élt a lehetőséggel és megszerezte pályafutása 200. gólját a City színeiben.

Guardiola csapata természetesen igyekezett tartani a labdát a meccsen, ez sikerült is neki, a Chelsea meg próbált volna magasan letámadni és labdát szerezni, ez viszont már nem igazán jött össze.

A Chelsea az első félidő hajrájában így is kis híján kiegyenlített, Marcos Alonso felívelése rendesen megviccelte a kapujából kilépő Claudio Bravót, de kapus javított, és az alapvonalnál elcsípte a labdát.

A szünet után sem változott a játék képe, majd az 52. percben akár növelhette is volna előnyét a bajnok. Foden ugratta ki Agüerót, aki végül kiszorított helyzetből az oldalhálóba lőtt.

Hat perccel később, a második félidő 13. percében Stones védekezett jól, majd Gündogan, Mahrez és végül Bernardo Silva volt a labda útja. Utóbbi pedig tökéletesen ugratta ki Agüerót, akinek nem okozott nehézséget gólt lőni Cabellero mellett.

A hátralévő időben is a Manchester City volt fölényben, de több gól már nem született. A Manchester City története során ötödször nyerte el az angol Szuperkupát, míg a Chelsea 13 próbálkozásból immár kilencedszer maradt alul.

Az angol bajnokság küzdelmei a jövő hét végén kezdődnek, az első forduló szombati játéknapján a Chelsea a Huddersfield vendége lesz, míg a Manchester City vasárnap az Arsenalhoz látogat.

Rovatok